ADAC Eifel Rallye Festival 2022 - Er valt iets te vieren

Write a comment

 

ADAC Eifel Rallye Festival 2022

  • 10 jaar Eifel Rallye Festival van 21 t/m 23 juli 2022
  • Videoclip ter voorbereiding op 50 jaar World Rally Championship online
  • Inmiddels 50.000 euro aan donaties voor de overstromingsslachtoffers

Als de Vulkaneifel in het weekend van 21 tot 23 juli 2022 weer schudt, dan draait alles om de geschiedenis van de rallysport. Rond Daun wordt de tiende editie van het ADAC Eifel Rallye Festival gevierd. Het grootste rollende rallymuseum presenteert het beste van 50 jaar World Rally Championship. De officiële WRC-vieringen zullen in mei plaatsvinden als onderdeel van de World Cup-run in Portugal. Het Eifel Rallye Festival is daar vertegenwoordigd met een delegatie van geselecteerde voertuigen uit de groep van Slowly Sideways, die de fans zal verrassen met hun demonstratieritten op enkele van de WK-routes. Het 'volledige programma' van de WRC-geschiedenis zal in juli beschikbaar zijn in de Vulkaneifel.

Videoclip ter voorbereiding op 50 jaar World Rally Championship online

Als voorgerecht en om alvast in de stemming te komen voor beide jubilea op het Eifel Rallye Festival heeft het team van Zeroundersteer een trailer samengesteld die absoluut de moeite waard is. De bewegende en bewegende beelden van de vorige festivaledities worden aangevuld met historische motieven van cultfilmmaker Helmut Deimel. Kijk onderaan de pagina voor de trailer.

Inmiddels 50.000 euro aan donaties voor de waterslachtoffershttps

Na de verwoestende watersnoodramp in de Eifel hebben de festivalorganisatoren in korte tijd maar liefst 40.000 euro opgehaald. Deze steun kwam van festivalvrienden over de hele wereld en werd voor onmiddellijke hulp aan de 'Bürgerstiftung Landkreis Vulkaneifel' in Daun gegeven. Inmiddels is er nog eens 10.000 euro aan donaties binnengekomen. "We versterken deze fondsen door het werk van het bestuur en de leden van de MSC Daun", legt organisatiemanager en verenigingsvoorzitter Otmar Anschütz (Daun) uit. "Nu de ondergelopen kelders en huizen langzaamaan weer droog staan ​​en dus gepleisterd of behangen kunnen worden, gaan we de verdere verbouwing steunen met de donaties en ons personeel."

Versterking in het organisatieteam

Het organisatieteam van het Eifel Rallye Festival kreeg in december versterking: Ernst Kopp zal de vrije tijd die hij door zijn pensionering heeft opgedaan, aan het festival besteden. Hij kent de wereldwijde motorsportscene, maar weet alles van rallysport tot in de puntjes. Zijn opdrachten in leidinggevende functies bij Toyota brachten hem naar het World Rally Championship, Formula 1 of LeMans, meest recentelijk was hij vanaf het begin verantwoordelijk voor de werkplaats van het Hyundai World Championship-team in Alzenau. Het Westerwald wordt al lang in verband gebracht met het Eifel Rallye Festival. Sinds 2007 rijdt hij regelmatig in de Toyota Celica Twincam Turbo, de originele Groep B-racewagen van Björn Waldegard uit de rally van Ivoorkust 1986. In 2017 maakte hij fans enthousiast met het gebruik van de Toyota MR2 die was voorbereid op Groep S, waarmee hij reed voor het eerst in het openbaar mocht presenteren. 

Meer actuele informatie op: www.eifel-rallye-festival.de

 


Herman van Oldenmark en Ad van der Werf in Dakar Classic 2022

Write a comment

 

UPDATE 24.11.2021

Het CooperTires Classic Dakar Team met o.a. de Nederlandse deelnemers Bart Rietberger, Ad van der Werf en Herman van Oldenmark zijn er klaar voor.

De auto’s  en de service truck van het team zijn inmiddels onderweg naar Marseille om donderdag de 24st geladen te worden voor transport naar Saudi Arabië.

Zoals het ernaar uitziet zal de Classic Dakar alle verwachtingen overschrijden en zelfs meer inschrijvingen hebben dan de Dakar auto klasse.

De deelnemerslijst is  met 134 auto's en 18 vrachtwagens echt enorm. De auto's omvatten 19 verschillende merken die allemaal een historische betekenis hebben voor deze slopende woestijngebeurtenis.

Er zijn 41 Toyota's, 18 Mitsubishi's, 15 Mercedes-Benz en 12 Land Rovers en een paar Peugeots, Porsches, Lada's en zelfs een Citroën CX.

Het meest populaire model is de LandCruiser 80-serie (19 inschrijvingen), maar sommige meer exotische rallyspecials, zoals de onze Mitisubishi Pajero Evo en een Peugeot 205 T16 zijn  uiteraard ook indrukwekkende inschrijvingen.

Uiteraard zullen wij u van ons avontuur via deze website op de hoogte blijven houden.

Herman van Oldenmark

 DAKAR A

 

 

De Dakar Classic, die in 2021 in het leven is geroepen, staat open voor voertuigen uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw die het tegen elkaar opnemen in een competitie die gelijktijdig met de etappes  van de moderne Dakar plaatsvindt.

Dit jaar worden maar liefst 135 auto's en 19 vrachtwagens in Jeddah verwacht om de twaalf etappes van het programma af te werken, met start op 2 januari en finish op 14 januari 2022.
Onder deze liefhebbers, onder anderen, ook onze bekende landgenoten Herman van Oldenmark - Ad van der Werf in een Mitsubishi Pajero Evo uit 1997 in het CooperTires Classic Dakar Team (foto: © Dakar)

Regelmatige updates kun je volgen op hun Facebook pagina  Ook zal Herman, indien er een digitale verbinding mogelijk is, verslag tijdens de rally naar RallyNews versturen.

Ook de Nederlandse equipe Bart Rietbergen - Frank Wiest komen aan de start met een Mitsubishi Pajera 2600 Pick-Up uit 1983.

bart

 

Ga naar de website: https://www.dakar.com/en

 


Ypres Historic Regularity 2021

Write a comment

Ypres Historic Regularity 2021 - Nog authentieker, nog sportiever

Na twee geslaagde edities van de Ypres Historic Regularity, respectievelijk gewonnen door Yves Deflandre-Yves Noelanders en Ruben Maes-Michel Périn, bereidt Club Superstage de derde editie voor, die na een noodgedwongen pauze van een jaar verreden wordt van 26 tot 28 november 2021. De organisatie heeft er alles aan gedaan om deze derde editie nog mooier, authentieker en sportiever te maken. 

Het mooie nieuws is dat de deelnemers aan de Ypres Historic Regularity dit seizoen zullen kunnen genieten van het prachtige decor van de Grote Markt in Ieper, waar enkele maanden geleden de fabrieksteams van het Wereldkampioenschap Rally te gast waren. Voor de eerste keer zal het podium van de Ypres Historic Regularity opgesteld staan op de Markt, waar ook het gesloten wagenpark zich zal bevinden. Alle klassiekers mooi opgelijnd met de historische gevels en de Lakenhalle als decor, het zal prachtige beelden opleveren, net zoals in de beginjaren van de Rally van Ieper. 

914

De wedstrijd, goed voor ongeveer 800 kilometer met regelmatigheidstrajejcten, enkele closed road stages en verbindingsritten, gaat van start op vrijdag 26 november om 18h en de eerste etappe wordt om 23h afgesloten. Op zaterdag volgt de tweede etappe vanaf 08h30, met finish omstreeks 18h30, zodat alle deelnemers nog kunnen genieten van een gezellig diner in Ieper. De slotetappe gaat op zondag 28 november om 7h van start en de wedstrijd eindigt om 13h, waarna een gezellige closing party volgt in  het unieke historische kader van het Museum Café in de Lakenhalle, waar ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden. 

Op zondag wacht de deelnemers een nieuwe uitdaging: een nieuwe afgesloten regelmatigheidsproef van net geen 3 kilometer. Het traject gebruikt een groot deel van de voormalige klassementsproef "Sint-Mariastraat" uit de Rally van Ploegsteert, een wedstrijd die internationaal aanzien had eind jaren '70. Een proef op een gladde en smalle weg, omzoomd met diepe grachten. Het zal een uitdaging worden voor de deelnemers om het tempo van start tot finish aan te houden op deze technische regelmatigheidsrit. 

Wat de deelnemers betreft, krijgen de gekende Belgische toppers van regelmatigheidsrally's voor de gelegenheid weerwerk van een internationale topper. De Fransman Christophe Baillet, 6-voudig winnaar van de Tour de Corse Historique VHRS en recent winnaar van de Portugal Historico 2021, kom voor de eerste keer aan de start van de Ypres Historic Regularity. 

Het belooft weer een topeditie te worden van 26 tot 28 november 2021. 

porsche