Verslag over de Woeste Noord-Wester

Verslag over de Woeste Noord-Wester

Write a comment

 

De Woeste Noord-Wester 18 september 2021.

Onze Woeste Noord-Wester begint eigenlijk niet vandaag, maar al weken van tevoren. We zijn zijn al even bezig met het lezen en bestuderen van de reglementen met de verschillende systemen. Als we alle nieuwsbrieven met de kronieken van de Woeste Noord-Wester hebben doorgenomen en alle verborgen tips hebben verzameld, denken we klaar te zijn voor de rally dag.
Zaterdag 18 september verzamelen we in Badhotel Fletcher in Callantsoog. Op de weg hiernaar toe komen we al een aantal route controles tegen. We vragen ons meteen af of dit goed of foutcontroles zijn en voor welke klasse? We zijn al op onze hoede want met Sjaak weet je het maar nooit.

wnw x

Met start nummer 9 mogen we om 12:09 vertrekken met het route systeem pijlen korste route. We zijn nog maar net onderweg als we de eerste omrij constructie moeten bedenken. In deze omrij route volgt al snel een tweede en zelfs een derde en worden we direct behoorlijk uitgedaagd. We rijden inmiddels met meerdere equipes hetzelfde rondje.
De route gaat verder richting DenHelder. Langs het NoordHollands kanaal richting ’t Zand komen we bij de windmolens twee fotografen tegen. Dan zitten we voor dit stukje op de juiste route, denken we. Helaas blijkt de kaartweg niet te bestaan en hebben al snel door waarom de fotografen voor deze plek hebben gekozen, we rijden er wel drie keer langs. (Bijna over haar tenen). Op deze manier is er wel tijd genoeg om alle equipes te fotograferen.

wnw tr4

Via Oudesluis richting Schagen komen we op de West-Friese Omringdijk. Wat is het heerlijk rijden met dit prachtige weer over de mooie dijkjes. In Sint-Maarten gaan we de vlotbrug over en komen we aan bij de Special. Het kaartsysteem langste route in een vak is voor ons nieuw. Als we de special krijgen uitgereikt gaan we aan de slag, met een bogey tijd van 30 minuten kunnen we even goed puzzelen. Als we denken de langste route te hebben gevonden gaan we op pad. Onderweg komen we zelfs een aantal route controles tegen, nu maar hopen dat het geen foutcontroles zijn en we niets over het hoofd hebben gezien.
Met de kaart uit 1961 gaan we op weg naar het buffet, nog wel even opletten want er staat een fiets op de kaart bij Waarland. Voor het buffet bij Hotel-Restaurant de Buizerd hebben we ruim de tijd en alles is prima verzorgd.

wnw wegzetter

Na het buffet en de start van traject 2 hebben we 16 minuten om bij de zelf-start van de special te komen. Voor de special is het de bedoeling om de langste route binnen een vak te maken. De special begint in Heerhugowaard en dat is gelukkig niet ver rijden. Het construeren van de route is nog wel een uitdaging gezien de vele verschillende mogelijkheden op het industrieterrein. We zijn niet de enige die hier wat moeite mee hebben, want we zijn erg veel equipes meerdere malen en uit verschillende richting tegen gekomen. We hebben dan ook geen enkel idee of we iets goed gedaan hebben. Veel tijd om erover na te denken hebben we niet want moeten weer verder.

wnw f

Na de special gaan we verder via Hensbroek richting Ursem met het systeem zo min mogelijk rijden over rode wegen. We zien een rood huisje over de weg staan en kiezen voor de route langs de andere kant van het water. Hier vinden we een stempel. Achteraf blijkt er ook een stempel op foute route te staan, met Sjaak weet je het dus maar nooit.
Het kaartsysteem Grensbenaderen brengt ons via Oudendijk richting Purmerend en Edam. Bij Purmerend raken we toch verstrikt in de instinkertjes van Sjaak en zijn we de route even kwijt. Gelukkig kunnen we na Purmerend de route weer oppakken.
Via Middelie, Warder en Schardam komen we alweer in de buurt van Hoorn. Met het laatste systeem routebeschrijving op de kaart gaan we in de schemer richting de finish en weten we dat we nog even scherp moeten blijven. Met nog een laatste omrij constructie komen we bij de finish en rijden we naar Sportcentrum Hoorn.

Het was een prachtige rallydag en dat kwam niet alleen door het mooie weer. Zeker ook door de prachtige route en de gezellige mensen. Sjaak en Bea en alle andere vrijwilligers bedankt voor deze 13e editie van de Woeste Noord-Wester, tot volgend jaar.

Groeten Equipe 9
Martine Peterse en Saco de Vries
Winnaars Sportklasse

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast