Peter Dutman-Rutger Kwant winnen Classic 500 Challenge

Peter Dutman-Rutger Kwant winnen Classic 500 Challenge

Write a comment

 

De equipe Peter Dutman - Rutger Kwant hebben de 11e editie van de Classic 500 Challenge gewonnen. In de Sportklasse ging de overwinning naar de equipe Gerrit Teerink - Bert Smeitink en in de Tourklasse was de equipe Arno van Houtum - Loek van Houtum die met de grootste beker huiswaarts keerde. 

De eerste dag vanuit Duiven was een stralende dag met volop zon,  maar in deze tijd van het jaar kan dit in de ochtend en in de namiddag tot de nodige irritatie leiden door de lage stand. Oppassen dus voor de zogenaamde langrijders. 😉 De route ging over de karakteristieke weggetjes door de Achterhoek voor de lunch bij Erve Brooks in Gelselaar. Na een uitstekende lunch ging de route verder richting Enschede naar de finish van de eerste dag.

De volgende dag was "different koek" Al voor de eerste equipe om 7.51 van start ging, door een wegopbreking werd er 10 minuten eerder gestart, kwam de regen met bakken naar beneden maar dit werd gelukkig steeds minder hoe dichter men bij de lunch aankwam. De middag verliep niet geheel droog, maar prima rallyweer. Van de laagstaande zon hadden de deelnemers weliswaar geen last meer, maar zo hier en daar een geniepig trucje van uitzetter Martin Roosenboom bezorgde menig equipe voor hoofdbrekens. En zoals vaker bij Martin, tot aan de laatse 500 meter van de finish nog een uitsmijter om de minder alerte navigator extra strafpunten te bezorgen. 😉

Klik hier voor de volledige uitslag

Binnenkort een verslag van deze rally door Simon M. Suesan, die met bestuurder Ron Hageraats op de eerste dag de dagprijs in de Sportklasse in ontvangst mocht nemen en op een mooie 2e plaats finishten.

dagprijs S

win sport1000

Winnaars Sportklasse: Gerrit Teerink - Bert Smeitink

win tour1000

Winnaars Tourklasse: Arno van Houtum - Loek van Houtum

start

mg

Foto's Niko Bloemendal 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast