Verslag 5e editie Drie Provinciën Rally

Verslag 5e editie Drie Provinciën Rally

Write a comment

Vrijdagmiddag 25 oktober zijn we klaar om te vertrekken richting Dalfsen alleen nog even de auto uit de schuur halen maar dat pakte even anders uit. Voor de tweede keer in een paar weken was de nieuwe accu weer leeg dus starten ho maar. Conclusie, een lekstroompje ergens (mooi klusje voor de winter). Ford ernaast kabels erop en starten maar. Lekker ritje en toch nog redelijk op tijd ingecheckt in het Roode Hert. ’s Avonds voor de zekerheid de accupolen losgemaakt.

sc1

Onze laatste rit was alweer een maand geleden en we hebben er zin in. Bij het Asje staan de bolides weer lekker te glimmen en te trappelen van ongeduld. Om 9.32 mogen we los. We beginnen met pijlen kortste route. De eerste verlegde wegsituatie hebben we niet gezien en daardoor stempel H gemist. Vervolgens hebben we in een woud van genummerde pijlen, let op dat je niet tegengesteld rijdt, toch ergens een constructie verkeerd gemaakt en daardoor de foute H opgehaald. Door met punten 1 na kortste route en ook daar missen we een verlegde weg. Blijkbaar is dit niet ons sterkste punt. Hier missen wij ook weer een letter.

Vanaf TC2 beginnen we met een regularity die wij als zovelen hebben moeten bekopen met het maximale aantal strafpunten. De rest van kaart 2 hebben we vrij goed gedaan en ja, hier hebben we de verlegde weg op pijl 2 wel gezien. Tijd voor de rallykroket! 2 keer 3 fouten in de ochtend dat moet beter in de middag.

sc3

We beginnen na de lunch met grensbenaderen. In de 1e kaart een inrijverbod gemist en daardoor de F niet opgehaald. Kaart 2 foutloos, yes! Door met punten vrije route op een stukje oude kaart. Hier gaan we weer even lekker de mist in en halen de foute E op. Eindelijk weer een testje rijden daar wordt Bea heel gelukkig van. Met gillende bandjes de Spitfire rond de pylonnen gegooid en een acceptabele 40 seconden neergezet. Verder met Baril en blinde lijn, ook dit fragment foutloos. Bea dacht dat 17.02 onze binnenkomst tijd was en dat gingen we niet halen. Dit leverde een fijn stressmoment op dat later helemaal niet nodig bleek te zijn, 17.32 was onze finishtijd. We vonden het al zo vreemd dat Jaap en Joke Beck zo relaxed waren terwijl zij eerder gestart waren. Ja, lekker slim weer.

sc4

Zo hebben we altijd wel van die momentjes. Afijn, we hebben heerlijk gereden/genavigeerd, de omgeving was mooi en Jaap en Rutger hebben een mooi rit neergezet. Een 14e plaats was deze keer het hoogst haalbare. We hadden stilletjes gehoopt in de top 10 te eindigen maar volgende keer beter. Na een gezellig diner zijn we toch tevreden huiswaarts gereden.

Kleine kanttekening, als je een tankstation in het routeboek vermeld check even of ze ook E5 verkopen. Wij hebben daar geen last van gehad maar diverse deelnemers wel.

Sjaak Cornelissen en Bea Hubers

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast