Horneland 2022

Horneland 2022

Write a comment

 

De 23e Horneland Rally is pas net achter de rug of de organisatie is alweer volop bezig met de 24e editie die in principe verreden gaat worden op 11 en 12 maart 2022. Uiteraard volgen we als organisatie daarbij de ontwikkelingen rondom eventuele Coronabeperkingen op de voet. Met alle horecalocaties maken we duidelijke annuleringsafspraken om waar mogelijk extra kosten bij een eventuele verplaatsing van de rally te voorkomen. Uiterlijk 1 februari beslissen we of de 24e Horneland Rally verreden kan worden in maart, of dat we alsnog zullen uitwijken naar 11 en 12 november 2022. Inschrijvingen verschuiven dan uiteraard mee, tenzij jullie op de nieuwe datum verhinderd zouden zijn.

Het ervaren team achter de Horneland Rally is ongewijzigd. Uitzetter Peter Rovers is alweer druk bezig met het uitzetten van een uitdagende route. Het geheel eigen karakter van de rally is bekend. Traditioneel wordt gereden op de Michelinkaart met het Horneland systeem: punten vrije route in combinatie met een strak tijdschema. De Horneland Rally is bij uitstek een rally waar de combinatie van rijder, navigator en auto bepalend is voor een goed resultaat.

Met name voor Sport- en Tourklasse zal het tijdschema milder zijn dan dit jaar in de 23e editie. Krappe trajecten zullen wat vaker worden afgewisseld met trajecten waarin het mogelijk is om wat van de eventueel opgelopen tijdsachterstand in te lopen. Uiteraard wordt ook de moeilijkheidsgraad van het navigeren zoveel mogelijk aangepast aan het niveau van elke klasse. De uitdaging van navigeren op de Michelin kaart blijft natuurlijk voor elke navigator hetzelfde…

Het strijdtoneel zal zich voor een groot deel afspelen in de Belgische Ardennen, met mogelijke uitstapjes naar Frankrijk of Luxemburg. We zijn daarbij zoveel mogelijk op zoek naar rustige gebieden, waar de omgeving zo min mogelijk last heeft van een wat strakker tijdschema. In dat kader zijn we er ook trots op dat we dit jaar geen enkele klacht hebben ontvangen van lokale overheden. In de bebouwde gebieden hebben onze deelnemers zich over het algemeen prima aan de geldende verkeersregels gehouden, maar ook in het tijdschema houden we als organisatie rekening met lagere gemiddelde snelheden wanneer de omgeving daarom vraagt.

In 2022 starten we opnieuw met een ontvangst en lunch bij Buitenplaats Vaeshartelt in Weert bij Maastricht. De eerste etappe brengt het deelnemersveld naar een diner ergens in de Belgische Ardennen. Na het diner volgt de traditioneel lange avondetappe met aankomst van de eerste deelnemer in de Expert- en Sportklasse rond 22:30 uur in Van der Valk hotel Charleroi, waar de bar tot 01:00 uur open blijft. Tourklasse deelnemers zullen eerder het rallyhotel bereiken. Na de overnachting wacht een uitdagende tweede rally dag naar de finish die traditiegetrouw in het “grote" Weert is, met aansluitend een diner en prijsuitreiking.

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de 24e Horneland Rally is inmiddels open en verschillende equipes hebben al ingeschreven. Er kan weer worden ingeschreven in 3 klassen: Tour-, Sport- en Expertklasse. In totaal is er plaats voor 90 equipes. Het inschrijfgeld voor de 24e Horneland Rally is niet verhoogd en bedraagt opnieuw € 695 per equipe. Dit is inclusief een overnachting op basis van een tweepersoonskamer, lunch, diner en avondsnack op dag 1 en ontbijt, lunch en finishdiner op dag twee. Een zakelijke inschrijving is mogelijk voor € 995 exclusief BTW per equipe.

Wij zien jullie inschrijving graag tegemoet en hopen jullie in 2022 weer te ontmoeten bij de start van de 24e Horneland Rally. Verder wensen wij jullie alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022!

Organisatieteam Horneland Rally.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast