Alexander Leurs – Bart den Hartog winnen Horneland Rally 2021

Alexander Leurs – Bart den Hartog winnen Horneland Rally 2021

Write a comment

 

Vrijdag 12 november om 12:30 uur vertrok vanuit Buitenplaats Vaeshartelt net buiten Maastricht, de 1e equipe voor de eerste 2 etappes van de Internationale Historische Horneland Rally.  74 equipes verschenen aan de start van deze 23e editie. Winnaars in de Expertklasse zijn Alexander Leurs - Bart den Hartog. De equipe Laurens van der Velde – Jenny van de Boel  zijn de winnaars in de Tourklasse en de Tourklasse werd gewonnen door de equipe Johan Hilverda-Jan Hilverda.

911


De deelnemers moesten direct wakker zijn aangezien uitzetter Peter Rovers direct enkele moeilijk te vinden punten op de kaart had gezet. Er werd verder koers gezet richting Zuid-België. In Libramont was de eerste rust en de meeste equipes hadden hier al 5 of meer controles gemist. In het donker en dichte mist werd er gereden richting Luxemburg stad. Punt 5 en 6 van het avondtraject bleken moeilijk te vinden punten te zijn. Behalve voor Leurs en Den Hartog. De Horneland Rally deed in dit traject zijn naam eer aan als één van de zwaarste Historische rally’s van Nederland. Rond middernacht arriveerden de equipes moe maar voldaan bij het Hilton hotel in Luxemburg stad.

 
 
opel
 

Zaterdagmorgen vertrokken de equipes in de regen en mist voor de terugreis richting naar de  Hornestad Weert. In de omgeving van Clervaux volgden de tijdcontroles zich snel op en dat in combinatie met oude wegsituaties zorgden dat de deelnemers zeer geconcentreerd moesten blijven. De equipe Leurs-Den Hartog vonden alle controles en bleven binnen de vooraf gestelde tijd rijden. Na de rust in Baraque de Fraiture (B) bleven alle toppers strafpuntloos waardoor de tussenuitslag niet meer veranderde.

Door de nieuwe Covid-19 maatregelen, bekend gemaakt door de overheid op vrijdag 12 november, was de organisatie genoodzaakt om (tijdens de rally) een stuk van de route te laten vervallen op zaterdag zodat alle deelnemers op tijd bij de Paterskerk in Weert zouden zijn voor de finish. Ondanks deze maatregel vonden de deelnemers deze editie ongekend spannend, volgens vele rallyrijden pur sang!

 

Pos

St#

Equipe

Punten

 

 

EXPERTKLASSE

 

1

49

Alexander Leurs – Bart den Hartog

   81

2

65

Albert Boekel – Remco Luksemburg

 103

3

41

Leo van Beukering – Hans-Olav de Wolf

 113

   

SPORTKLASSE

 

1

32

Laurens van der Velde – Jenny van de Boel

  69

2

34

Daan van der Vliet – Jord van der Vliet

  80

3

36

Niels Jongste-Boele Braaksma

 119

   

TOURKLASSE

 

1

6

Johan Hilverda-Jan Hilverda

  57

2

10

Willy Budenaers-Jimmy Budenaers

  89

3

12

Robert van Spijk-Ruud Verkooijen

 103

Klik hier voor de gedetaileerde uitslagen. 

Binnenkort een verslag van Robert Mous.

winsport

Winnaars Sportklasse: Laurens van der Velde – Jenny van de Boel

wintour

Winnaars Tourklasse: Johan Hilverda-Jan Hilverda

boog

cormeulen37

stnr13

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast