Keuring SLS: “We mogen weer!”

Keuring SLS: “We mogen weer!”

Write a comment


“We mogen weer”, dat waren verreweg de drie meest uitgesproken woorden op zaterdag 14 augustus bij het Louwman Museum tijdens de technische keuring en de documentencontrole voor de SLS. Zowel organisatie als deelnemers staan, na anderhalf jaar zo goed als niets gereden te hebben, te springen om weer van start te gaan. Sommigen waren zelfs zo ongeduldig, dat ze zich al een uur voor de opening van de keuring meldden. Terwijl de organisatie nog bezig was posters op te rollen en dozen met poloshirts te openen, gingen de eerste motorkappen verderop op het terrein al open om de keurmeesters een kritische blik te gunnen.

Het ging er relaxed aan toe bij de keuring, de wachttijd liep nooit heel erg op. En wat is er leuker dan tijdens het wachten eindelijk weer eens een praatje te maken met andere deelnemers die je al tijden niet meer gezien hebt? “We mogen weer!” De meeste auto’s kwamen fluitend door de keuring, een enkeling heeft nog anderhalve week de tijd om een los contactje te herstellen of ander klein onderhoud te verrichten.

keuring1

Na de keuring kon de rallyauto op het plein voor de hoofdingang of aan de zijkant van het Louwman geparkeerd worden. Zo werd de collectie van het museum in één klap tijdelijk met tientallen klassiekers uitgebreid! Ook leuk voor de talrijke “gewone” bezoekers! Binnen was de sfeer net zo goed als buiten. Bekende gezichten achter de inschrijftafel, waar alle papieren werden gecontroleerd, je persoonlijke QR-code werd gescand, de goodiebags met rallymaterialen en sponsorpresentjes werden overhandigd, waar je je poloshirt kon ophalen en waar je een sticker kon aanschaffen om het goede doel van dit jaar te ondersteunen: Sintvoorieder1. Voor wie dat nog niet gedaan heeft: ze zijn ook nog bij de start in Urmond verkrijgbaar.

Na alle formaliteiten was er meer dan genoeg tijd om bij te praten met bevriende deelnemers en mensen van de organisatie. Het leek wel een SLS-familiereünie: “We mogen weer!” Vervolgens ging je natuurlijk de tijdelijke tentoonstelling “75 jaar Wegenwacht” bekijken, werd je buiten verrast door oud-Wegenwachten die met hun klassieke motorfietsen acte de présence gaven en kon je een frietje eten bij Henk Patat.

Op 26 augustus gaat het hele spul los in Zuid-Limburg. We verheugen ons altijd op de SLS, maar nu nog meer. “We mogen weer!”

Tekst: Fred Hak | Foto’s: Niko Bloemendal

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast