Wanneer is een klassieker een klassieker?

Wanneer is een klassieker een klassieker?

Write a comment


De onregelmatige column van uw razende rallyreporter.

Het antwoord is: dat is maar net aan wie je het vraagt. Het wereldje van de klassieke rallysport is ook nogal verdeeld over dit onderwerp. Veelal ging men uit van “30 jaar en ouder”. Helder, duidelijk en makkelijk te onthouden. Ook met een positief effect: het potentiële deelnemersveld voor historische rally’s blijft groeien. Immers, er komen elk jaar auto’s van 30 jaar en ouder bij…

Een aantal overkoepelende organisaties heeft recent echter iets anders besloten. Zij hanteren voortaan als leeftijd voor een klassieker dat deze van “voor 1991” dateert. Dat betekent dat een auto in 2023 dus minstens 33 jaar oud moet zijn om een klassieker te mogen heten. Daarmee groeit het potentiële deelnemersveld voor klassieke kaartleesrally’s niet, maar krimpt. Immers, auto’s van die leeftijd komen er niet meer bij. Een negatief effect dus.

Onbekend is bovendien wanneer men de “voor 1991” leeftijdsregel weer verhoogt, zodat een volgende jaargang auto’s (van 1991in dit geval) mag meedoen. Misschien gebeurt wel helemaal niet, wie zal het zeggen? Dan brengen de puristen hun eigen spelletje langzaam maar zeker om zeep. Dat is toch vreemd?

Uw razende reporter pleit daarom voor de terugkeer van de “30 jaar of ouder”-definitie. Dat houdt tenminste de verjonging erin.

De volgende column: Rally’s met een E-klasse. Wel of niet?


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast