ADAC Eifel Rallye Festival 2022 - Er valt iets te vieren

ADAC Eifel Rallye Festival 2022 - Er valt iets te vieren

Write a comment

 

ADAC Eifel Rallye Festival 2022

  • 10 jaar Eifel Rallye Festival van 21 t/m 23 juli 2022
  • Videoclip ter voorbereiding op 50 jaar World Rally Championship online
  • Inmiddels 50.000 euro aan donaties voor de overstromingsslachtoffers

Als de Vulkaneifel in het weekend van 21 tot 23 juli 2022 weer schudt, dan draait alles om de geschiedenis van de rallysport. Rond Daun wordt de tiende editie van het ADAC Eifel Rallye Festival gevierd. Het grootste rollende rallymuseum presenteert het beste van 50 jaar World Rally Championship. De officiële WRC-vieringen zullen in mei plaatsvinden als onderdeel van de World Cup-run in Portugal. Het Eifel Rallye Festival is daar vertegenwoordigd met een delegatie van geselecteerde voertuigen uit de groep van Slowly Sideways, die de fans zal verrassen met hun demonstratieritten op enkele van de WK-routes. Het 'volledige programma' van de WRC-geschiedenis zal in juli beschikbaar zijn in de Vulkaneifel.

Videoclip ter voorbereiding op 50 jaar World Rally Championship online

Als voorgerecht en om alvast in de stemming te komen voor beide jubilea op het Eifel Rallye Festival heeft het team van Zeroundersteer een trailer samengesteld die absoluut de moeite waard is. De bewegende en bewegende beelden van de vorige festivaledities worden aangevuld met historische motieven van cultfilmmaker Helmut Deimel. Kijk onderaan de pagina voor de trailer.

Inmiddels 50.000 euro aan donaties voor de waterslachtoffershttps

Na de verwoestende watersnoodramp in de Eifel hebben de festivalorganisatoren in korte tijd maar liefst 40.000 euro opgehaald. Deze steun kwam van festivalvrienden over de hele wereld en werd voor onmiddellijke hulp aan de 'Bürgerstiftung Landkreis Vulkaneifel' in Daun gegeven. Inmiddels is er nog eens 10.000 euro aan donaties binnengekomen. "We versterken deze fondsen door het werk van het bestuur en de leden van de MSC Daun", legt organisatiemanager en verenigingsvoorzitter Otmar Anschütz (Daun) uit. "Nu de ondergelopen kelders en huizen langzaamaan weer droog staan ​​en dus gepleisterd of behangen kunnen worden, gaan we de verdere verbouwing steunen met de donaties en ons personeel."

Versterking in het organisatieteam

Het organisatieteam van het Eifel Rallye Festival kreeg in december versterking: Ernst Kopp zal de vrije tijd die hij door zijn pensionering heeft opgedaan, aan het festival besteden. Hij kent de wereldwijde motorsportscene, maar weet alles van rallysport tot in de puntjes. Zijn opdrachten in leidinggevende functies bij Toyota brachten hem naar het World Rally Championship, Formula 1 of LeMans, meest recentelijk was hij vanaf het begin verantwoordelijk voor de werkplaats van het Hyundai World Championship-team in Alzenau. Het Westerwald wordt al lang in verband gebracht met het Eifel Rallye Festival. Sinds 2007 rijdt hij regelmatig in de Toyota Celica Twincam Turbo, de originele Groep B-racewagen van Björn Waldegard uit de rally van Ivoorkust 1986. In 2017 maakte hij fans enthousiast met het gebruik van de Toyota MR2 die was voorbereid op Groep S, waarmee hij reed voor het eerst in het openbaar mocht presenteren. 

Meer actuele informatie op: www.eifel-rallye-festival.de

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast