fiva-id-kaarten-gaan-digitaal

fiva-id-kaarten-gaan-digitaal

Write a comment

 

FIVA-Id kaarten gaan digitaal.

“Als we ons recht willen uitoefenen om historische voertuigen op de wegen te gebruiken en dit  ook de komende decennia willen beschermen, dan moeten we  de hele wereld duidelijk maken wat een 'historisch voertuig' eigenlijk is. Niet alleen een 'oude auto' of motorfiets, maar een belangrijk onderdeel van ons gemeenschappelijk cultureel erfgoed. "

Dit zijn de woorden van Tiddo Bresters, voorzitter van FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Internationale Vereniging van Historische Voertuigen), wanneer hij belangrijke wijzigingen over de FIVA Identiteitskaart meldt.

“De FIVA ID-kaart is al sinds begin jaren negentig een bestaand middel voor de eigenaar om bewijs te leveren om ervoor te zorgen dat zijn voertuig een echt stukje mobiele geschiedenis is dat deze het waard is om deel uit te maken van het 'reizend museum' dat we voor de toekomst willen behouden."

Alles verandert.

Er zijn twee aanstaande wijzigingen voor de FIVA-kaarten op komst die onze veranderende wereld weerspiegelen: "Ten eerste", zegt Bresters, leerde de pandemie ons om de digitale technologie op grotere schaal te gebruiken, en wanneer Covid-19 weer is verdwenen, zullen we nog steeds deze kosten- en tijdbesparende en milieuvriendelijke voordelen van een online aanpak profiteren.

Vanaf eind maart 2021 worden er geen papieren aanvragen voor de FIVA Card meer geaccepteerd.
In plaats daarvan dient u alleen het ‘online-applicatiesysteem’ te gebruiken om uw aanvraag te verwerken. Natuurlijk blijft dezelfde fysieke keuring van het voertuig door een aangewezen FIVA-keurmeester en de hieraan verbonden strikte eisen, voordat er een identiteitskaart wordt afgegeven.

“Ten tweede hebben we de zogenaamde youngtimers nodig - jongere klassieke voertuigen – en omvatten de jongere enthousiastelingen die ervan genieten zoals zij (beide, voertuigen en liefhebbers) zijn de toekomst van onze historische voertuigwereld. Daarom hebben we in 2011 al een FIVA Youngtimer-kentekenbewijs geïntroduceerd voor voertuigen die tussen de 20 en 29 jaar oud zijn, maar verder de definitie van een historisch voertuig meet - laten we ze "historische voertuigen wachten" noemen. Vanaf eind maart 2021 zullen deze youngtimer-registratiedocumenten alleen online beschikbaar komen. (Een fysieke keuring is voor deze youngtimers meestal niet vereist, totdat ze de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt om een volwaardige klassiekers te worden.)

www.fiva.org               www.fehac.nl


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast