Kaartleesbak

Kaartleesbak

 

Als beginnend navigator zit je vaak een beetje te stoeien met het kaartmateriaal.

Een soort schoottafeltje waarop men daarna alle benodigdheden op monteerde. Pennenclips, lampjes, loephouders etc. In het verleden werden door navigatoren vaak navigatiebakken gemaakt. Een soort schoottafeltje waarop men daarna alle benodigdheden op monteerde. Pennenclips, lampjes, loephouders etc

De ervaren navigatoren gebruiken veelal een clipbord die je bij de meeste boekhandels wel kan krijgen. Ze zijn ook verkrijgbaar met een klokje, rekenmachine en aan de achterzijde voorzien van antislip materiaal zodat het clipboard beter blijft liggen.
Maar wat ook een optie kan zijn is een laptop-tafel of knie-tafel. Het geeft je wat ruimte om je kaartmateriaal op te leggen en biedt ondersteuning bij het lezen en schrijven.

De rechthoekige variant die hieronder staat afgebeeld is voorzien van een bekerhouder waar je o.a. de acryl bol in kan leggen zodat ie niet op de bodem van de auto valt. 
Ook zit er een ledlampje op met een klein zwanehalsje. Verder is de onderzijde voorzien van een zak met schuimballetjes die je goed op je schoot kan drukken zodat het tafeltje stevig blijft liggen.

Deze variant was o.a. bij Blokker te koop onder de naam "Laptop tafel(tje)", bij Action onder de naam "Laptop knietafel + bekerhouder". Maar met een beetje zoeken op internet wellicht ook elders verkrijgbaar.
Bij Ikea hebben ze een soorgelijke variant te koop. Deze is iets kleiner en wat ronder van vorm. Aan de onderzijde ook voorzien van zo'n zak met schuimbolletjes om zodoende stevig op je schoot te blijven liggen. Is zowel in wit als in zwart verkrijgbaar en gaat schuil onder de naam "Bräda Laptopondersteuning"

Rosbak kaartleesbak

Kaartleesbak voor op schoot met grote loupe en led-verlichting. Houdt de handen vrij. Alle kaartdetails super duidelijk zichtbaar. Met 12 volt stekker en twee penhouders.
Door ervaren navigator ontwikkeld en door de jaren heen in de praktijk geperfectioneerd. Afm: L35xB35xH20 cm
Verkrijgbaar via www.handashop.eu