Verslag Midwinter Classic 2019

Verslag Midwinter Classic 2019

Write a comment

Na een regenachtige zaterdag 26 februari, kwamen de verlossende worden van Andre “de pekel zal nu wel weggespoeld zijn dus we gaan met de Triumph TR4”

Zondagochtend 7:00 uur ik kijk uit het raam en het lijkt wel of de hemelsluizen zijn opengezet, voor mij kan dat de pret niet drukken, want een rondje door je eigen achtertuin in de door Andre zelf werkelijk schitterend gerestaureerde TR4 kan je alleen maar HEEL BLIJ van worden.

En met een redelijk simpel reglement en twee kaartsystemen grensbenaderen en pijlen kortste route met zo min mogelijk rode wegen rijden, HOE MOEILIJK KAN HET ZIJN......................

10:28 starttijd: Buiten staat het paradepaard al te trappelen van ongeduld, dus snel installeren en via een neutrale aanlooproute tot Bobeldijk waar het feest echt kan beginnen. De grens lag aan de linkerzijde en voerde ons via alle windstreken die je kan bedenken noordwaarts richting Wognum, westwaarts naar Spanbroek de kompasroos naar het zuiden gericht om Spierdijk te slechten en oostwaarts naar de Zuidermeer om uiteindelijk in de Goorn op industrieterrein de Vredemaker uit te komen.

Onder het constant bewegen van de ruitenwissers zagen wij uit alle richtingen die je kan bedenken deelnemers komen, dus even pas op de plaats NIET naar anderen kijken en ons eigen plan trekken zo gezegd zo gedaan en een hele mooie RC I en H opgehaald. De grens maar niet verlatend trokken wij noord-oostwaarts, en met de reeds opgehaalde routecontroles zat de stemming er bij de TR4 bemanning goed in. Vanaf de Berkmeer staat het kompas naar het noorden gericht, en onder het constant op de kaart zoeken naar keerlusjes halen we nog een hele rits RC’s op om bij de lunchlocatie ’t Anker in Kolhorn uit te komen. En alsof de weergoden ons gunstig gezind was brak er voor het eerst een flauw zonnetje door, dus een mooie voorbode voor het middagtraject.

verboom

Na een voortreffelijke lunch stond ons een hele ander uitdaging te wachten, pijlen kortste route met zo min mogelijk rode wegen. Eigenlijk wordt het zoeken naar keerlusjes van het grensbenaderen ingeruild voor het meten van de rode weggedeeltes.

Vanaf de start begon het lekker makkelijk “of leek het misschien makkelijk!!” HAHAHA. De route voerde ons via diverse creatief geplaatste pijlen langs Oudesluis en door de Anna Paulowna polder richting het vergeten Waddeneiland Wieringen, waar de uitzetter ons op pijl 7 en 8 trakteert, met heel wat door en om Oosterklief klunend, kan je met 1 SUPER strategisch geplaatste RC zowat een heel rijtje op de controlekaart vol krijgt. De volgende hordes waren Wieringenwerf en Middelmeer om bij Agriport uit te komen. Van de bemande RC ontvangen we de special en krijgen nog een lachend succesje mee, even de tijd genomen om de juiste route (pijlen 1na kortste route) in te tekenen, en rijden maar.
De special achter ons gelaten staan de volgende uitdagingen alweer te wachten door de rode N240 te slechten door middel van het rijden van diverse parallel en polder “leuk rondje” wegen. De stal komt nu toch al aardig in zicht, maar blijft het wel opletten voor dat je het weet construeer je in Hauwert zomaar te veel rood in de route. Eenmaal bij de bemande controle aangekomen zit de 11e Midwinterclassic er op en rest ons een kort stukje neutraal naar De Nadorst. Gewapend met de routeboeken en de zojuist ontvangen uitleg controleren we de “gemiste” controles, het ochtendtraject hebben we er 2 gemist, in de middag 3 en de special 2 stk.

Om super blij te zijn met onze 5e plaats in de sportklasse. Vorig jaar waren wij de winnaars in de Toerklasse.

win toer 2018

Voor ons was het dit jaar een echte koude Midwinterclassic, vanwege een niet werkende kachel en een koude blower om de boel binnen een beetje dampvrij te houden.....brrrrrr.

Op de vraag HOE MOEILIJK KAN HET ZIJN......................, de uitzetters hebben ons meer dan voldoende uitgedaagd MAAR DAAR KOMEN WE VOOR........

Het was een prachtige rit. We hopen dat er nog veel zullen volgen. We zijn het hele Wegkruisers team dankbaar voor alle tijd die ze in de organisatie hebben gestoken.

Op naar de 12e editie.

Sjaak Cornelissen, Andre Mes
Equipe 60 sportklasse.

win masters

Winnaars Masterklasse: Alexander Leurs - Peter van Hoof

win sport

Winnaars Sportklasse: Wim den Doop - Joke den Doop

win toer

Winnaars Toerklasse: Math Mertens - Henny Pleunis

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast