Verslag 24e Classic Gelderlandrit

Verslag 24e Classic Gelderlandrit

Write a comment

 

“Classic Gelderlandrit”

Zaterdag 14 september, de Classic Gelderland, ga ik die wel of niet rijden? Een jarige zoon en schoondochter konden roet in het eten gooien maar na goed overleg mocht pa gewoon zijn geliefde hobby gaan uitoefenen. Gelukkig was de start niet zo vroeg dus vertrok ik om 7u naar Herman om van daar in de welbekende gele Datsun naar Rheden te vertrekken. Aangekomen bij “De Roskam” was het al lekker druk, snel aanmelden en stickers plakken. Daarna even tijd voor een bakkie koffie met krentenwegge.

Om 9.41u mochten we vertrekken, pijlen/punten kortste route, de eerste misser hadden we al snel te pakken omdat we een niet kloppende aansluiting niet bij deze uitzetter hadden verwacht. Maar ook Eric verandert blijkbaar mee met de wereld. In het plaatsje Halle verhinderde een kraan het oplossen van een omrijdconstructie wat natuurlijk altijd weer jammer is voor de uitzetter.
Kort daarna wederom omconstrueren door een verkeersverbodsbord. Deze borden kwamen we trouwens gedurende de dag regelmatig tegen wat natuurlijk koren op de molen is voor uitzetters. Op een slinger in de pijl 1 van traject 2 stond de letter K op een parkeerplaats, helaas had een local er zijn auto voor gezet, neutralisatie. De F (hk) op de oude wegsituatie werd ook niet door iedereen gevonden, jammer dan weer dat er in de omleiding geen controle stond.
In de buurt van Vierakker een klassieker, wat en wanneer is nou haaks, de bedoeling was de eerste keer scherp links en bij de de 2e passage kon je binnendoor met als oplossing Q , T. Dit was ’s avonds een heftig discussiepunt met een sport equipe.

jurgen

Het 3e traject bestond uit “pijlen kortste / punten één na kortste route” incl. een regularity wat dan weer niet mijn favorietste onderdeel van de rallysport is. We kregen eerst een driehoekje met de letter X, ik twijfelde wel een beetje omdat de driehoek in het echt groter was dan op de kaart. Maar dat kon ook komen door een dikke lijn over de kaart (kaartlas?). Uiteindelijk kwam hij ook te vroeg, foutje erbij. Na een “pijl op de punt” (verboden in te rijden) van de organisatie moest de route na pijl 3 zó opgenomen worden dat je direct aan de op één na kortste route naar punt 4 kon beginnen, via 1x de U dus.

De één na kortste route naar punt 6 ging via stempel C, daarna kon je boven langs naar 7 of de route beneden langs, deze was wel korter maar door een blokkeringstreepje “onbegaanbaar”. Dus nogmaals stempel C en bovenheen. Alleen daar klopte een aansluiting niet en moest je een riante omrij route maken om uiteindelijk beloond te worden met de A. Vlak voor de start van de regularity nog een stip, zijnde een minirotonde, gemist waardoor de één na kortste eenvoudig te maken was. De RP ging goed, 7 seconden is aanvaardbaar. Daarna nog een situatie met een G, één of twee keer noteren, bij de eerste passage zag je hem wel hangen op de boom maar niet echt aan je route. Tijdens het rijden van de driehoek kwam je er duidelijker langs weliswaar links geplaatst maar dat mag in sommige gevallen. Was ook weer veel discussie over. Net voor de lunch pijl 14 helemaal rijden dus over de parkeerplaats voor de L meteen gevolgd door het afsluitstempel.

saab

Tijdens de voortreffelijke lunch op landgoed Woodbroke in Barchem, waar duidelijk was geworden dat we 6 bordjes hadden gemist, waren er ook equipes die reden op het reglement van 2018. Dat was een lastig verhaal. Wij gingen strijdlustig beginnen aan punten kortste route. Na punt 2 een lange route naar 3, zonder controle, jammer. Verder reden we hier soepeltjes doorheen inclusief twee Q-zones en een lasercontrole. Tijdens de lasercontrole in de ochtend regende het namelijk strafpunten dus we waren gewaarschuwd.

De situatie rond punt 10 klopte volgens ons niet, een keerlus rijden leverde niets op, dan toch maar de route vervolgd naar 11 en 12 , deze laatste vergde wat meetwerk met als gevolg een kleine ravage, één na kortst kon niet gereden worden door “een pijl op de punt”. De volgende poging mocht niet ivm een blokkade streepje, dan maar via 13 de route ophalen. Maar daar was de P of weggehaald of foutief geplaatst maar door ons niet gevonden. Dus 2x langs de Q wat 1x teveel was. Werd neutraal. TC 6 bereikten met we met 10 minuten tijdstraf. In het traject ingetekende lijn met barricades rees weer de vraag tot wanneer moet je blijven omconstrueren, mij was geleerd dat je moest blijven rijden tot er eindelijk NVO op het bordje staat. Vandaag was echter DMIL voldoende om niet verder te zoeken. Aangekomen op de Varsselring(stratencircuit voor motoren) moesten we eerst een stukje route ophalen wat geen probleem was, de daaropvolgende gewijzigde aansluiting werd door ons niet opgemerkt. Daarna pakten we wel de juiste sluitstempel op de zandweg na net niet haaks links.

martin

In het laatste traject misten we de Z die naar mijn mening niet op de kortste route stond. Na nog een wel of geen bermlijntje kwamen we bij pijl 3 die niet helemaal te rijden was. Uiteindelijk was keren op de (mini) rotonde de oplossing en na 2x de T op pijl 4 moest je na pijl 5 natuurlijk wel eerst 6 rijden i.p.v. de uitdagend dichtbij liggende 7. Naar pijl 6 wel lang genoeg rechtdoor gaan om haaks rechts te kunnen met een U als beloning. De laatste val was een bermlijn achter de IJsselhoeve (bekend van vroegere edities) waardoor je een foute V kon noteren. Weer een mooie rallydag ten einde en snel naar een versnapering in “De Roskam”.
Na wat drankjes en een heerlijk buffet kwam er een voorlopige eindstand en bleken we op de de 3e plaats te staan. De euforie duurde een klein kwartiertje want na wat herberekenen zakten we naar 4 en konden zonder prijs, maar wel tevreden, naar huis terug.

Alle winnaars gefeliciteerd, fijn dat Jurgen en Jacqueline nu op vakantie gaan, kunnen anderen ook eens winnen. ????
Organisatie en alle vrijwilligers eromheen: BEDANKT.

Ton Drost

Equipe Herman van Oldenmarkt - Ton Drost | Datsun 240Z 

foto's: Niko Bloemendal 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast