Frank Pauli wint met zoon Mathijs de Gijs van Lennep Legend

Frank Pauli wint met zoon Mathijs de Gijs van Lennep Legend

Write a comment

 

Het rallyseizoen is na de zomerstop dit weekend weer volop van start gegaan met meerdere evenementen.

Zaterdag was de Happy MidSummer Drive en Wings en Wheels, zondag de Brabantse Wal Classic en de Gijs van Lennep Legend, maar er zullen er nog wel meer zijn geweest.

Afgelopen zondag werd voor de zevende maal de Gijs van Lennep Legend gereden. Gijs van Lennep heeft vele races op zijn naam staan, waaronder de Formule 1, de Targa Florio en de 24 uurs race van Le Mans, waarin hij zelfs twee maal zegevierde. Niet voor niets dus werd Gijs in 1999 uitgeroepen tot Beste Nederlandse Autocoureur van de 20e Eeuw. Mede vanwege zijn enorme verdiensten voor de vaderlandse autosport besloot de Kiwanis organisatie om Gijs van Lennep te vragen een professioneel opgezette klassiekerrally te organiseren en daaraan ook zijn naam te verbinden. Een verzoek waaraan Van Lennep graag voldeed.

lunch

Onder schitterende weersomstandigheden werd vroeg in de ochtend gestart bij kasteel Ophemert en werd er gefinisht bij het landgoed van Sweco in de Bilt.

mini

De rally werd gewonnen door vader en zoon Frank en Mathijs Pauli. Frank als voorzitter van de stichting Tulpenrallye natuurlijk geen onbekende in het rallywereldje. De Toerklasse werd gewonnen door de equipe Bas-Jan en Rosan Luijendijk. 

wintoer

Winnaars Toerklasse: Bas-Jan en Rosan Luijendijk

Klik hier voor de volledige uitslag.

 Y3A6102

 Y3A6137

cheque

De rally heeft voor het goede doel het mooie bedrag van € 30.000,00 opgebracht.

foto's: Nick van Veldhuizen

 

 

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast