Verslag Betuwe Classic 2016

Verslag Betuwe Classic 2016


Bij aankomst bij Garage Knobbout is het al gezellig druk. Een lekkere beker koffie wordt uiterst vriendelijk uitgereikt. Borden op de auto en klaar voor de start.

Even rustig inkomen en wakker worden is er niet bij. Blokkerende pijlen is het systeem en direct 4 pijlen dicht bij elkaar op een industrieterrein. Na wat heen en weer rijden komen er toch wel heel veel deelnemers uit tegenover gestelde richting. Wat doen we fout…..? Nou, je moet eerst de route uitzetten en daarna de pijlen ontwijken. Dat levert hele andere rijrichtingen op… OK, we zijn wakker.

Kort na het industrieterrein een versprongen kruising net onder de tekst. Ja het is wel te zien, dus omrijden. Later wordt deze constructie helaas geneutraliseerd.

Door op de volgende kaart. Opletten dat je niet een stuk tegengesteld rijdt van de vorige kaart van hetzelfde traject. Goede truc, maar we hebben hem door. Het blijft pittig tot de koffiestop bij Restaurant De Betuwe. Eerst nog even een proefje op het parkeerterrein, maar dit heeft niet al te veel om het lijf. 
Daarna aan de koffie en verder met de route uitzetten. Het systeem is gemodificeerde pijlen waarbij er geen paars of wit gereden mag worden en ook zo min mogelijk rood. Daarbij mogen delen van pijlen tegengesteld in de route opgenomen worden en dat is een beetje onnatuurlijk. We weten een hele stapel trucen uit de kaart te halen en krijgen het gevoel dat het wel lekker gaat. We komen terug bij De Betuwe voor de lunch.

besse1

Na de lunch is het de hele middag grensbenadering over verschillende kaarten. Veel rijden en het lijkt allemaal wat eenvoudiger. Door het mooie weer zijn de fietsers, motorrijders en wandelaars een extra hindernis. Het is gewoon een beetje druk in de Betuwe op deze mooie dag. Het gebied blijft prachtig en zo ook de route. Een omrij constructie, die we moeten uitzetten over twee kaartfragmenten zorgt nog voor wat hoofdbrekens, maar dat het minder moeilijk is vanmiddag blijkt bij de uitslag. Veel equipes met 0 fout.

In de einduitslag winnen Jaqueline Zuiderwijk en Jurgen Donders verdiend de sportklasse. Door 1 misser in de middagetappe zakken wij naar plaats 6.

De tourklasse wordt gewonnen door Ron Hageraats en John van Kralingen.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd en de voltallige organisatie van harte bedankt voor deze leuke rallydag!

Niels Besse 

Equipe nummer 11: Henny Sweering - Niels Besse