Wij reden de 35e Gelderse Vallei Rit

Wij reden de 35e Gelderse Vallei Rit


Na onze laatste Tulpenrallye in 2013 heb ik nog 1 of 2 keer genavigeerd, maar daarna geen loep, meetlatje of stopwatch meer in de hand gehad.

Onze rode Porsche is afgelopen winter compleet gereviseerd, dus tijd om samen weer eens een rally te rijden. Het werd de Gelderse Vallei Rit. Lekker dicht bij huis, één dag en in het verleden al eens gereden. Ingeschreven in de sportklasse, misschien niet heel handig…
Vrijdagavond alle spullen uitgezocht en klaargelegd, het regelement nog eens gelezen en vroeg naar bed gegaan. Op zaterdag hoefden wij slechts een kwartier naar de startlocatie te rijden, dus allemaal erg relaxt. Totdat op de heenweg mijn klok het niet meer bleek te doen. Zelfs een nieuwe batterij van een ander equipe deed de truc niet. Gelukkig is er altijd nog een stopwatch in de auto aanwezig, dus dat samen met een (op de wedstrijdklok) gelijk gezet horloge heeft het probleem opgelost.

De stopwatch blijken we meteen nodig te hebben omdat de regularity 8 minuten na onze starttijd start. Niks warm draaien, gewoon meteen aan het werk. Gelukkig een niet al te lange regularity en we zijn alert op alle hoekjes. De tijd laat ik een beetje voor wat het is, maar het gaat niet onaardig. Het hele traject tot aan pijl 15 gaat het best lekker. Bij pijl 15 staat een “ cirkel” en kunnen we niet rechtsaf slaan. Overleg, even puzzelen en weer door. Via punten, pijen en een visgraat (niet mijn favoriet) door naar TC2. Op tijd gemeld en daarna even stilstaan om het volgende traject in te tekenen. Goed opletten op een kaart met allerlei pijlen en punten die niet voor jou bedoeld zijn. Pijl 18T hoeven wij niet aan te doen, maar als de weg naar rechts loopt blijken we hem toch te rijden. Keren, terugrijden en ik kom erachter dat we linksaf hadden moeten slaan. Uiteindelijk 2 minuten te laat bij TC3-IN. Tijd voor een rally kroket.

tessa3

Aan de lunchtafel kom je erachter dat je toch wat roestig bent en domme fouten (13 stuks letters gemist) hebt gemaakt, maar vol goede moed beginnen we aan het middag traject.
We beginnen met grensbenaderen gevolgd door een ingetekende lijn. Vlak na Elspeet moeten we links afslaan om de grens zo dicht mogelijk te benaderen. Door een meetfout slaan we te vroeg linksaf waardoor de volgende situatie niet meer klopt, keren opnieuw meten en de juiste weg gevonden. Op tijd bij TC5 waar we de opdracht meekrijgen om de eerste weg links te gaan. Op een één of andere manier compleet in de war gebracht en daardoor even geen idee wat nou de juiste route is. Auto’s om ons heen keren, rijden nog een keer terug, keren nog een keer en wij staan stil en kijken ernaar. Na even naar de kaart gestaard te hebben denk ik de juiste route te hebben en vervolgen wij onze weg. Bij barricade 2 verlaten we op laatste mogelijkheid de ingetekende lijn. Wanneer we weer terugkomen op de lijn wil ik nog een keer van de lijn af om de lijn dichter na de barricade weer op te pakken. Fijn een letter. Bij barricade 3 is het opletten. Daar staat bij dat route om de barricade te ontwijken niet korten mag zijn dan het overgeslagen deel van de lijn. Daar gaat mijn makkelijke oplossing.

Op naar de laatste barricade en dan de finish. De dag is voorbij gevlogen, in een bekende omgeving heel wat onbekende weggetjes gereden en de navigatiekunsten zijn weer eens getest. Voor mijn idee ging het niet briljant, dus bij de uitslag begin ik onderaan de lijst met zoeken naar onze namen. Wanneer ik die tegen kom bij plaats 24, ben ik niet geheel ontevreden.

Conclusie van het verhaal: leuke rally, fijne organisatie en dit moeten wij weer vaker doen!

Tessa Morsink

tessa3

Equipe 29 - Rietje en Tessa Morsink

foto's: Dick Groen

Meer foto's van Dik Groen van de Gelderse Vallei Rit en om na te bestellen kun je vinden op www.autopics.nl