Krag-Vrolijk en Slappendel winnen 1e Saab Zomer Rally!

Krag-Vrolijk en Slappendel winnen 1e Saab Zomer Rally!

Write a comment


Wat wás het een prachtige dag: 8 juli 2023! Zon, zon en nog eens zon. Vanuit Zwolle werd door De Kop van Overijssel de 1e Saab Zomer Rally verreden! En deze werd meteen legendarisch! Niet in de laatste plaats door de prestaties van de deelnemers. Uitzetter Jaap Jongman van RallyControl had er voor de Sportklasse een uitdagende rit van gemaakt. Deze is gewonnen door Silas Krag-Vrolijk en Nico Slappendel, met 644 strafpunten. Op de 2e plaats eindigden Gijs Junius en Paul Sallum, met 721 strafpunten. Peter Staal en Roel Stocker mochten met de bekers voor de 3e plaats naar huis. Zij hadden 839 strafpunten.

winnaars SZR2023
Ook voor de Toerklasse was er meer dan voldoende uitdaging. Daar werden Gert Laar en Nan Staal - in hun prachtige Saab Sonett - welverdiend eerste, met slechts 220 strafpunten. Een hele knappe prestatie! De tweede plaats was voor Bruis en Casper van Driel, met 231 strafpunten. Op de derde plaats eindigden Gerard Klunder en Dennis Buiter, met 249 strafpunten.

nan en gert
Alle winnaars van harte gefeliciteerd! De volledige uitslag vind je hier:

De jeugd heeft de toekomst!

Extra vermeldenswaardig is de leeftijd van navigator Casper van Driel: 10 jaar! Ook Silvie Wigboldus, de navigatrice van equipe 126 in de Toerklasse, is slechts 10 lentes jong. We gaan zeker meer van deze jongelingen horen! Mooi om te zien dat de Saab Zomer Rally ook een bijdrage levert aan zowel verjonging van de rallysport als ook aan het merk Saab!

DSCN1868
Voor organisatoren Erno en Miranda Reuvekamp en Jaap Jongman smaakt de Saab Zomer Rally zeker naar meer. De volgende editie is op zaterdag 6 juli 2024. De 3e Saab Winter Rally is op 17 februari 2024. Saab-rallyrijders kunnen die data dus alvast in hun agenda noteren!

📸 Gerrit Roeterdink


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast