Inschrijving 25e Horneland Rally geopend!

Inschrijving 25e Horneland Rally geopend!

Write a comment

25 jaar geleden had het Horneland-team, onder leiding van Robert Wolter, nooit durven dromen dat er 25 edities georganiseerd zouden worden. Maar op 17 en 18 november wordt dan toch echt de 25e Horneland Rally verreden. Deze jubileumeditie wordt wederom door Peter Rovers uitgezet. Hij heeft beloofd dat het een sportieve en uitdagende route zal worden, traditiegetrouw voorzien van veel tijdcontroles.

Nieuwe start-, rust- en finishlocatie

Om deze jubileumeditie nog meer elan te geven is besloten om de start te verplaatsten naar Verviers (B). De organisatie ontvangt de deelnemers hier met koffie en thee en na een uitstekende lunch en de briefing begint de Horneland Rally. Aangezien iedereen door deze verplaatsing meteen in de Ardennen is, kunnen alle equipes met de eerste rallysectie beginnen. Opletten geblazen, want het ophalen van de punten zal geen 'appeltje-eitje' zijn. Uiteraard is er een passende moeilijkheidsgraad door middel van de gemiddelde snelheid en route voor de drie verschillende klassen: Expert, Sport en Tour. Uitgangspunt blijft wel dat er weinig tijd is om te zoeken. Het beroemde systeem 'punt tot punt vrije route' op de oudere Michelin-kaarten zorgt er immers al voor dat je geen tijd nodig hebt om te puzzelen om de juiste route te vinden, zoals bij andere rally’s.

Uitdagend avondtraject

In de avond zal de inwendige mens versterkt worden tijdens een stop onderweg. Nadat er een uitdagend avondtraject gereden is, staat de overnachting gepland aan de oever van de Ourthe. Deze locatie zal voor sommige deelnemers herinneringen oproepen, aangezien de Horneland Rally hier verschillende malen eerder gepasseerd is in de eerdere jaren, met voor het laatst de 17e editie. De deelnemers kunnen hier genieten van een natje en een droogje; de avonturen van de dag kunnen in een ontspannen sfeer met elkaar gedeeld worden.

Onder de mooie Sint-Martinuskerk

De 2e dag wordt absoluut geen saaie terugrijdag. De route zal sportief en uitdagend zijn tot aan de laatste tijdcontrole. De finish is traditiegetrouw in Weert, waar dit evenement haar oorsprong heeft. De organisatie heeft voor haar 5e lustrum groen licht gekregen om de finish midden in het centrum van Weert te laten plaatsvinden! Onder de mooie, monumentale Sint-Martinuskerk zullen de deelnemers moe maar voldaan over het finishpodium rijden en hun rallybolide parkeren in dit mooie monumentale stukje Weert. Uiteraard is er tijdens de prijsuitreiking een goed en uitgebreid diner.

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels geopend. Het maximaal aantal equipes is op 90 gesteld. Schrijf dus tijdig in zodat je verzekerd bent van een startplek voor deze jubileumeditie. Het inschrijfgeld is vastgesteld op € 749. Hiervoor krijg je alle bescheiden, lunches, diners en de overnachting tijdens het evenement op basis van een 2-persoonskamer. 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast