Vlasakkers decor van de Tulpenrallye proloog

Vlasakkers decor van de Tulpenrallye proloog

Write a comment

Het is 32 jaar geleden dat de Tulpenrallye het militaire terrein de Vlasakkers aandeed. John Bosch wist daar overtuigend de winst te pakken met de Groep B Audi Quattro en onder andere Jan van de Marel, Guy Colsoul en Stig Andervang achter zich wist te laten. Oude tijden herleefden zaterdag 15 april toen de Proloog van de Tulpenrallye 2023 werd verreden op de Vlasakkers.

Tulpenrally 15 4 23 IMG 6033 kopiëren

Op 7 mei 2023 gaat de 69e editie van de Tulpenrallye van start in het Franse Vichy. De Tulpenrallye is geen rally op snelheid meer zoals 32 jaar geleden, maar een historische rally met auto's die van voor 1971 moeten zijn en onderverdeeld worden in verschillende klassen. De nadruk ligt op het navigeren enbehendigheid in plaats van pure snelheid. Er wordt gereden over de de openbare wegen en soms, zoals bijvoorbeeld op de Vlasakkers, op een afgeschermd terrein.

Tulpenrally 15 4 23 IMG 6646

Op zaterdag 15 april kwamen de deelnemers bij elkaar om een proloog te rijden. De proloog is eigenlijk een test voor mens en machine om zo goed mogelijk voorbereid aande start te staan van de rally in mei. Zo konden de equipes weer wat ervaring opdoen en meteentesten of hun historische auto's er klaar voor waren. De deelnemers van de Tulpenrallye werden tijdens de proloog vergezeld door een aantalleden van de DHRC, KNAC en AMAC zodat er een mooi deelnemersveld ontstond. Het weer zat mee en de dag was geslaagd. Nu is het wachten voor de deelnemers tot de start de de 69e Tulpenrallye op 7 mei in Vichy. Een aantal beelden van de proloog vind je hier.

Bron: www.rallyfacts.nl
Tekst en foto's: Martijn van Oort


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast