Nieuw: de 1 op 100.000 Tulpentraining

Nieuw: de 1 op 100.000 Tulpentraining

Write a comment


Remco Luksemburg van organisator Rally en Meer heeft de perfecte voorbereiding voor de Tulpenrallye: een halve dag in Nederland op een 1 op 100.000 kaart oefenen volgens het Tulpenrallye-systeem, op een moment dat jou het beste past. Deze Tulpentraining is een rit van tussen de 100 en 150 kilometer in het midden van Nederland. Deze oefenrally brengt je 3 uur lang in de Tulpensfeer. Je rijdt niet alleen op een 1 op 100.000 kaart uit 1985, maar ook volgens het eigen Tulpenrallye-systeem. De trainingsrit is geschikt voor zowel deelnemers aan de Tour-, Sport- als Expert-klasse; voor elk niveau is een eigen route uitgezet.

Blad Tulpentraining

Het gekozen kaartleessysteem is gelijk aan het meest gebruikte systeem van de Tulpenrallye: pijlen en punten. Het unieke aan dit systeem is dat een pijl en punt alleen gereden mag worden op het moment dat deze aan de beurt is. Om de voorbereiding zo ’echt’ mogelijk te maken, is het reglement “geleend” van de Tulpenrally. Je rijdt natuurlijk geen hele rally, daarom is de concentratie vallen en grappen hoger dan bij de normale Tulpenrallye. Omdat het in Nederland wat drukker is dan in de Franse Alpen, ligt de snelheid wat lager en is het tijdschema ruimer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de training te rijden zonder gebruik te maken van de tijdcontroles, waarbij je als equipe vooral focust op het juist navigeren.

De Tulpentraining start in Enspijk en is te bestellen op https://rallyenmeer.nl/tulpenrallye-training/ De kosten zijn € 45.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast