BeNe Team Rally 2023: 5 vragen aan Robert Wolter & Bjorn Vanoverschelde

BeNe Team Rally 2023: 5 vragen aan Robert Wolter & Bjorn Vanoverschelde

Write a comment

 

Op zaterdag 11 maart 2023 zal de eerste BeNe Team Rally plaatsvinden. Een overkoepelende Nederlands-Belgische organisatie waarbij de organisatoren van de Horneland Rally en de Belgische navigatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde de handen in elkaar slaan. Een nieuw evenement roept vragen op. De antwoorden op deze vragen hebben we hier samengevat.

Wat is de BeNe Team Rally?

Robert Wolter: “Het idee om de BeNe Team Rally te organiseren is tweeledig. Enerzijds zijn Historische Kaartlees- of Regelmatigheidsrally’s ongelooflijk populair in zowel België als Nederland. Ondanks dat we dezelfde taal spreken zien we grote verschillen tussen de evenementen in Nederland en België. Het idee van de BeNe Team Rally is om die 2 ‘werelden’ samen te brengen waarbij Belgische en Nederlandse teams met gelijke wapens kunnen strijden om de winst. Hiervoor doen we een beroep op de Belgische uitzetters Bjorn & Jens Vanoverschelde die niet alleen de Belgische evenementen goed kennen, maar tussen 2010 en 2016 heel actief waren in Nederland. Met onder andere overwinningen in de SLS Classic, STAR Rally, Rally van de Grensstreek en de Horneland Rally. De tweede eigenschap van de BeNe Team Rally is dat 2 equipes zich als 1 team kunnen registreren en hun krachten bundelen om zo weinig mogelijk strafpunten te sprokkelen. Het parcours zal uit 2 trajecten bestaan waarbij de ene equipe het eerste traject gaat rijden terwijl de tweede equipe het andere traject gaat rijden. Na het rijden van het traject treffen beide equipes elkaar bij een korte hergroupering en kunnen informatie uitwisselen. Het routeboek wordt overigens 1 uur voor de start uitgereikt en laat dus toe om samen met je teamgenoot de route in te tekenen.”

Is deelnemen aan het ‘teamklassement’ verplicht?

Robert Wolter: “We willen het evenement zo toegankelijk mogelijk maken en daarom kan er ook ingeschreven worden in het ‘soloklassement’. Alle equipes, zowel ‘solo-equipes’ als equipes die deel uitmaken van een team, zullen opgenomen worden in een algemene rangschikking. Zoals elk overig evenement dus. Aanvullend zullen we de equipes die zich als team registreerden opnemen in een ‘teamklassement’. De winnende equipes van het winnende team zullen uitgeroepen worden als ‘algemeen winnaar’ en we zijn ervan overtuigd dat het deelnemen in teamverband een extra dimensie zal geven!”

BeNeTeam

Wat hebben jullie in petto op sportief vlak?

Bjorn Vanoverschelde: “Een echte rijdersrally!! Maar dat zegt iedere uitzetter tegenwoordig… Maar om de stelling kracht bij te zetten, verklappen we nu reeds dat de route -bestaande uit 100% kaartlezen- geen enkele omrijconstructie zal bevatten en dat de maximale kaartschaal 1:50.000 zal zijn om de kleinste (lees modderigste & donkerste) rallyweggetjes te kunnen voorschotelen! De twee trajecten die we uitgestippeld hebben zijn overigens compleet verschillend qua karakter zodat navigator én piloot (!) zich niet zal vervelen… De ene etappe, The Country Side etappe, bevat verlaten plattelandswegen met een minimum aan bebouwing, goed voor een 10-tal tijdcontroles waar ‘the pressure on’ is waar het kan. De andere etappe bevat 6 regularity stages. Snel beslissen en meteen de juiste weg inrijden zal beloond worden… 1 regularity stage is uitgestippeld op gravelwegen (goed voor 75% van de regularity stage!) en de 5 overige regularity stages bevinden zich in de Belgische Ardennen… Kortom, een tracé vol variatie en echte ‘rally-ingrediënten’!”

Wie kan deelnemen aan het evenement?

Bjorn Vanoverschelde: “Elke piloot of navigator die jaarlijks de Belgian Westhoek Classic en/of de Horneland Rally in zijn agenda in het rood aankruist! De BeNe Team Rally is een mix van beide evenementen. De startlocatie nabij Maastricht is meest centrale locatie voor zowel Belgische als Nederlandse equipes en het tijdschema van het evenement zorgt ervoor dat een hotelovernachting overbodig is! In het inschrijvingstarief is catering inbegrepen en de huur van het trackingsysteem dat zal instaan voor de tijdsregistratie van de regularity stages en de ‘speed zones’.

Wie wint de 1e uitgave van de BeNe Team Rally? Een Belgische of Nederlandse equipe?

Robert Wolter: “Ik daag een Nederlandse equipe uit om een team te vormen met een Belgische equipe en samen voor de algemene overwinning te gaan!”

---

De 1e BeNe Team Rally is op zaterdag 11 maart 2023. Er zijn nog enkele plekken vrij; inschrijven kan hier.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast