ROZ Classic gewonnen door Peter Rovers - Yolanda Zijl

ROZ Classic gewonnen door Peter Rovers - Yolanda Zijl

Write a comment

 

De equipe Peter Rovers - Yolanda Zijl hebben de 58e editie van de ROZ Classic gewonnen. In de Sportklassde Gretha en Peter van Bruggen. De Tourklasse werd gewonnen door de equipe Wilfred en Bram Koopmans en in de Youngtimer naar Erno en Miranda Reuvekamp. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

0 winnaars master

Peter Rovers - Yolanda Zijl

0 winnaars Sport

Gretha en Peter van Bruggen

0 winnaars Toer

Wilfred en Bram Koopmans

0 winnaars Young

Erno en Miranda Reuvekamp

Met zo'n 90 equipes aan de start vertrok zaterdag 5 maart om 8:01 uur de eerste equipe voor de eerste etappe voor de 58e editie van de ROZ Classic. Na twee jaar afwezigheid kon er dan eindelijk weer gestart worden.
Start en finish waren bij Restaurant Ruimzicht in Zeddam. De rally bestaat uit 4 etappes van elk ca. 80 km door de Achterhoek. Na elke etappe is er een pauze bij een restaurant. De lunch werd geserveerd in De Olde Mölle bij Neede,

De 4 etappes zijn weer uitgezet door de ervaren Paul van Os, Dick van Lierop, Jaap Daamen en Gerard Heimerikx. Gerard is helaas op 6 juli overleden, maar had zijn etappe klaar. Deze etappe is dus de allerlaatste bijdrage van Gerard aan de rallysport. We gaan hem heel erg missen.

roz prestart

 

Systemen en tijdsysteem ROZ 2022
Per etappe werd één kaartleessysteem toegepast. In een special kon het systeem van 1 van de andere etappes worden gebruikt. Uiteraard werd weer het befaamde rijtijden-systeem met tijdvensters gehanteerd en tussen de start (TC1) en de finish (TC2) waren geen tussentijdse tijdcontroles. In de specials (elke etappe bevat een special) werd wel een maximale rijtijd voorgeschreven. Dus daar kon wel tijdstraf worden opgelopen.

Klassen
Er werd gestreden in drie klassen: Masterklasse voor de cracks, Sportklasse voor de ervaren equipes en Toerklasse voor de wat minder ervaren deelnemers. De deelnemende auto's dienden tenminste 30 jaar oud te zijn. Daarnaast kon, uitsluitend in de Toerklasse, worden deelgenomen in de Youngtimerklasse met jongere automobielen.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Binnenkort een verslag over de ROZ van Remco Luksemburg.

0 molen

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast