BEGELUX Rally 2021 #2

BEGELUX Rally 2021 #2

Write a comment

 

BEGELUX Rally 2021 #2: wanneer liefde voor de auto, ontdekking van regio's en gastronomie samenkomen!

Door dit nieuwe evenement te creëren aan het einde van een lange opsluiting, wilden we buiten de gebaande paden denken. We wilden niet nog een rit voor historische voertuigen creëren, maar een evenement ontwerpen dat autoliefhebbers zou verrukken.

Vertrekken vanuit Francorchamps, oorsprong van de Belgische autosport, het jaar van de 100ste verjaardag van het circuit, leek ons ​​vanzelfsprekend. Deze stralende dag zal beginnen met een stevig ontbijt samen in de prachtige hal van de Open Source, een etablissement volledig gewijd aan de autosport en gelegen aan de poorten van het mooiste circuit ter wereld.

De route van de eerste etappe brengt u via de mooiste wegen naar de Hoge Venen en de Belgische Eifel. Zoals we u al hebben laten weten, is de verharding van deze wegen het onderwerp geweest van een speciale selectie. We zijn niet bang om de route te kwalificeren als "Porsche GT3-friendly"! Maar onze deelnemers zullen het meest verrast zijn van de koninklijke landschappen die ze zullen ontdekken. Het drielandenpunt in de zuidelijke Oostkantons is gewoonweg ontzagwekkend. Vooral de Our-vallei, de natuurlijke grens tussen de drie staten, heeft ons een natuur laten ontdekken die de mooiste alpensites waardig is!

De toegang tot de Luxemburgse Oesling-regio verrukt de meest sceptische: kronkelende wegen naar believen om Urspelt en zijn kasteel te bereiken.  Nu de nieuwe tempel van gastronomie. De deelnemers kunnen er genieten van een heerlijk seizoen menu aan het einde van de 1ste etappe.

De 2de etappe, die van de terugkeer naar Stavelot, kruist de Oesling in het noorden door alvorens het Belgisch grondgebied en de Hoge Ardennen te bereiken. Men kunt deze geografische regio met een gemiddelde hoogtemeter van 450 m waarderen doorheen idyllische wegen.

Het parcours dat werd uitgestippeld in de Haute Ardenne en in de vallei van de Salm, die eigenlijk de Glain heet, eindigde met de meest uitzonderlijke landschappen.

Wij sluiten het parcours af in het prachtige pand in Spa-Francorchamps met een eenvoudige navigatie en behendigheidstest.

Tijdens de slotcocktail kunnen alle deelnemers afsluiten met sprankelde bubbels of een heerlijk streekbier. Tevens worden mooie prijzen waaronder een rijcursus op het circuit en een overnachting op het Kasteel aan de winnaars uitgereikt.

Hopelijk tot heel snel.

www.begeluxrally.com


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast