Tulpenrallye 2016 - Dag 2

Tulpenrallye 2016 - Dag 2

Write a comment

 

Helaas is onze reporter Jos Jurriëns wegens technische problemen vandaag uitgevallen.

We hopen dat ze morgen toch weer van start kunnen en houden je op de hoogte. Sterkte Jos en Huub. In Zwitserland was het vanmiddag erg koud +2° C met sneeuw en regen. 

Na de tweede dag gaan aan de leiding:

Expert: Alexander Leurs - Peter van Hoof
Sporting: Leo van Beukering - Hans-Olav de Wolf
Touring: Jan Pieter Verweij - Robbert Jan Meinardi
Vintage: Marcel Geurts - Alfons Geurts

Voor de Expert, Sporting en Touring geen wijziging ten opzichte van de eerste dag. 

boele


Boele Braaksma schrijft:

Dag 2 – Cinisello Balsamo naar Feldkirch

Vol goede moed, en met een vervangen remblok, trokken wij vandaag ten strijde. Al snel belandde we in de ochtendfile in Italië, gevolgd door een enorme omrij route die genomen moest worden wegens een afzetting van onze initiële geconstrueerde route.

Deze opgelopen vertraging hebben wij gedurende de dag etappes geprobeerd in te lopen. Per etappe mag 10 minuten op het schema ingelopen worden. Door een navigatie foutje is dat bij één etappe 12 minuten geworden. Hierdoor hebben wij 300 strafpunten gekregen en zouden we ipv 48e plaats, 15e kunnen zijn. Helaas, morgen nieuwe kansen!

De dag begon stralend. De auto doet het goed en dat doet de inzittenden ook goed! Het zonnetje scheen en de ritjes op het kart circuit bood wat vertier tijdens de lunch. Bij een lunch op een kart circuit denk ik normaliter aan een tosti ham/kaas, maar dat werd door de plaatselijke kok anders gezien. We kregen een heerlijke risotto met schnitzel voorgeschoteld. Na de lunch in de zon beklommen we een enorme col (+/- 2000m), waar de nodige meters zijn gestegen en waar we kennis hebben gemaakt met sneeuw. Sneeuw zowel in de nabije omgeving als vallende sneeuwvlokjes op de voorruit. Wat een prachtig uitzicht was dat. Een gaaf contrast; van 23 graden zon naar sneeuw, om vervolgens de dag in Feldkirch in de stromende regen te eindigen.

Foto's van de tweede dag van onze Facebook vrienden.

{gallery}tulp/dag2{/gallery}

Octane Magazine schrijft:

Tulpenrallye dag 2: zon, regen, sneeuw.

Een pittig dagje vandaag. Gestart in de volle zon, een afgesloten pas waardoor een lange omleidingsroute gereden moest worden, via de Splugenpas Zwitserland in, sneeuw in Davos, regen in Liechtenstein. Het venijn zat in de staart: 40 km grensbenadering met maar liefst vijftien controles! En stevig doorrijden om op tijd te finishen. Dat lukte, maar nu staat onze Datsun bij de service met een afgebroken schokdemper...
Hopen dat hij morgen klaar is, want dan wacht weer een lange dag met een avondetappe en aankomst in Colmar. (Fred Hak)

hak

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast