Belgische equipe wint 20e Rallye Monte-Carlo Historique

Belgische equipe wint 20e Rallye Monte-Carlo Historique

Write a comment

 

Belgische equipe Michel Decremer - Yannick Albert winnen met hun Opel Ascona 2000.

Na enkele edities in te droge omstandigheden vroegen we ons af of de Monte-Carlo Historique zich ooit nog eens in winterse omstandigheden verreden zou worden. En we werden op onze wenken bediend! In navolging van de openingsmanche van het wereldkampioenschap, die één van de moeilijkste was sinds lange tijd, krijgen ook de deelnemers aan zijn tegenhanger voor klassieke wagens sneeuw en ijs voorgeschoteld. Op zondag, de eerste echte wedstrijddag, maakten sneeuw en ijs de taak van de piloten een stuk zwaarder. De schuivers en sorties waren talrijk en het werd moeilijk om op tijd in te klokken.

1 r8

Michel Decremer en Yannick Albert waren goed op weg om hun naam bij te schrijven op het palmares van de Monte-Carlo Historique.
Zoals steeds in deze context waren de deelnemers die gekozen hadden voor het middelste en laagste gemiddelde in het voordeel, net als deelnemers die met een groter startnummer op de baan gestuurd werden want de omstandigheden konden in de loop van de dag verbeteren. Zondagavond in Valence hadden de Denen Toni Hansen en Per Brodersen de leiding in handen met hun Audi 80 GLE Nr 173. De leiders van de eerste dag, Daniel Elena en Olivier Campana, stonden op een uitstekende tweede plaats (op 60 punten) met hun VW Golf GTI, voor de Italianen Gian Maria Fontanella en Stefano Scrivani (+ 80 ptn), in de middelste categorie, en onze landgenoten Michel Decremer en Yannick Albert, zeer mooie vierde op 90 punten met hun Opel Ascona i2000, ex-aequo met de Opel Kadett GT/E van het duo Perlino-Olivieri.

1 alpine

Gisteren deed het duo Decremer-Albert het nog beter in de vier RT’s in een grote ronde rondom Valence. Zeer regelmatig presterend sloten ze de dag af met een “beste tijd” en op de eerste plaats in de tussenstand. Voor de start van de laatste etappe, die vijf RT’s telt waaronder de afsluiter op de Col du Turini, telden ze 90 punten voorsprong op de Italianen Aghem-Cumino, in het lage gemiddelde met een Lancia Fulvia 1200, 120 op Hansen-Brodersen, 190 op Fontanella-Scrivani en 220 op Perlino-Olivieri en de Finnen Ville en Jukka Silvasti (Porsche 356B in het lage gemiddelde). Daniel Elena is naar de veertiende plaats teruggevallen en de Fransman Serge Garosi, vaak vooraan te vinden met zijn Mazda RX-2, is van de 7e naar de 107e plaats weggezakt!

1 jap


Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde vormen het tweede Belgische team in de tussenstand, maar pas op de 43e plaats (foto Jo Lillini)
De andere Belgische tenoren ondervonden zondag meer moeilijkheden. Gisteren klommen Dirk Van Rompuy-Jens Vanoverschelde en José Lareppe-Lieven David, beiden met een Ascona i2000 zoals de leidende wagen, toch terug naar de 43e en 44e plaats. Voor Ruben Maes en Filip Deplancke (Porsche 914/6) wil het niet vlotten, zij staan momenteel 96e net na Michel Dartevelle en Freddy Macq, die een mooie wedstrijd rijden met hun Fiat X1/9. Kurt Deklerck en Steven Vyncke zijn 129e met een Porsche 914/6, Fuchey-Hayez 173e, Jean Ragnotti 191e met een R8 Gordini, Dudel-Piret 218e, Mulier-Goris 228e en Pat Lambert 298e.

1 vw


De gladde wegen en talrijke valstrikken brachten heel wat deelnemers in de problemen. (foto Jo Lillini)
De Rallye Monte-Carlo werd de afgelopen nacht afgesloten. De eerste wagen werden in Monaco verwacht om 1u20 na een zeer lange etappe want de deelnemers hebben Valence al om 5u vanochtend verlaten met om 6u20 de eerste ZR, de tiende al, van de Col de Gaudissart en de Cime du Mas. Na 3 ZR’s (of RT’s) keren ze terug naar Monaco voor een rustpauze waarna ze om 21u de “Nacht van de Lange Messen” aanvatten met de ZR’s Lucéram-Lantosque en La Bollène Vésubie-Moulinet-Sospel via de Turini. Michel Decremer en Yannick Albert hebben het talent van de Belgen bevestigt door de Brabançonne te laten weerklinken in Monaco voor de 7e keer in 20 edities van de Monte-Carlo Historique!

1 fiat

 

1 parcferme

 

Parc Fermé

foto's Jo Lillini
bron: autonews magazine

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast