Inschrijving ROZ Classic nog tot uiterlijk 25 februari geopend

Inschrijving ROZ Classic nog tot uiterlijk 25 februari geopend

Write a comment

 

De ROZ Classic 2017 is bijna volgeboekt. Er zijn nog maar enkele startplaatsen beschikbaar. Dus als je nog wilt inschrijven, doe dat dan zo spoedig mogelijk.

De 54e editie van de ROZ Classic zal worden verreden op zaterdag 4 maart. De opzet van de rally zal grotendeels overeenkomen met 2016. Dus weer een systeem met tijdvensters en slechts 1 echte TC, namelijk de Finish. De start en finish zijn wederom bij Fletcher Hotel Steenwijk.

1eMaster

Wytze van Leuveren en Joep Wanders, de overall winnaars van de ROZ Classic 2016, ontvangen de wisselbokaal "Memorial Bertus Raats" uit handen van Jaap Daamen.

Route

De route gaat over de mooiste rustige weggetjes van Overijssel, Drenthe en zuidelijk Friesland. En zoals het er nu uitziet is ook in 2017 in de hele route van ongeveer 375 kilometer geen enkel verkeerslicht opgenomen! De eerste etappe zal vanuit Steenwijk via een zuidelijke lus richting Ruinen gaan, waar een uitdagende Special zal worden gereden. Daarna richting Hoogeveen voor de eerste korte rust (koffiestop c.q. sanitaire stop). In de eerste etappe zal ook een test worden opgenomen. Na de korte rust gaat etappe 2 verder oostwaarts waar de tweede special ligt te wachten in het prachtige gebied rond Dalen ten noorden van Coevorden. De lunch is evenals vorige keer bij Restaurant Moorman in Erp.

Na de lunch rijden we via een meer noordelijk route weer terug naar het westen. De 3e etappe eindigt in Westerbork met weer een korte koffiepauze. Vlak voor Westerbork wordt de 3e special gereden. De laatste etappe gaat via het schitterende gebied bij Diever en zuid Friesland weer terug naar Steenwijk.Natuurlijk in de laatste etappe ook weer een special. Als de traditie wordt voortgezet kan dat heel goed een pacenotes traject worden...

Uitzetters route

De ROZ 2017 zal worden uitgezet door een zeer ervaren kwartet. De eerste etappe wordt uitgezet door Adrie Brugmans en de tweede door Jaap Daamen. Na de lunch neemt Gerard Heimerikx de 3e etappe voor zijn rekening en Paul van Os brengt iedereen weer naar de Finish.

Alvast de sfeer van etappe 2 opsnuiven? Klik hier.

Ga naar de website van de ROZ Classic

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast