Organisatoren Belgian Westhoek Classic nemen bestaand evenement over!

Organisatoren Belgian Westhoek Classic nemen bestaand evenement over!

Write a comment

 

Organisatoren Belgian Westhoek Classic nemen bestaand evenement over!

Er van uitgaande dat de Coronacrisis op dat moment grotendeels achter ons ligt, vindt op zaterdag 24 oktober de eerste editie van ‘De 5 uren…’ plaats. Het evenement is niet geheel nieuw maar een ‘facelift’ van de navigatierit ‘Garnalenrit’ waarbij er de afgelopen 5 jaar reeds een nauwe samenwerking was tussen de vroegere organisator -Autoclub Noordzee- en de uitzetters van Belgian Westhoek Classic.

Meer wedstrijdkilometers, zelfde (compacte) timing en 100% duisternis
Het was een grote eer om na de stopzetting van Autoclub Noordzee, de organisator van de edities tot en met 2019, het vertrouwen te krijgen het evenement een verder bestaan te geven in een nieuwe verpakking maar we willen het DNA niet aantasten. Het wordt een ouderwetse kaartleesrit 'pur sang' waar navigeren op stafkaart de bovenhand neemt op 'de factor tijd'. Navigeren op stafkaart zonder complexe opgaven maar waar de duisternis de natuurlijke tegenstander zal worden want het evenement speelt zich 100% in de duisternis af! We schotelen een karaktervol tracé van 150 km in het Brugse Ommeland voor, een wedstrijdgebied dat eind oktober RAC rally allures oplevert. In vergelijking met voorgaande edities gaan we dus extra kilometers rijden, weliswaar binnen een compacte (avond)timing. Het loont ongetwijfeld de extra moeite om af te zakken naar Wingene, startplaats van 'De 5 uren…’. En... wie verlangt er na de versoepeling van de Covid-maatregelen niet naar wedstrijdkilometers?"

Pre-registreer in enkele seconden en ontvang het reglement in primeur
Wanneer er meer duidelijkheid is omtrent de versoepeling van de lockdown-maatregelen publiceren we het reglement & inschrijvingsformulier. Heeft u interesse in het evenement? Maak uw interesse kenbaar door een pre-registratie. Een pre-registratie betekent niet dat u automatisch ingeschreven bent, maar u wordt wel als eerste op de hoogte gebracht van het openen van de inschrijvingen!

 

  Pre-inschrijven  

 

TIMING
zaterdag 24 oktober 2020 - Wingene
16u00 administratieve controle
18u00 start
23u00 aankomst

CATEGORIEËN

Touring > bol-pijl & ingetekende lijn
Expert > bol-pijl, ingetekende lijn, puntenrit met windroos, pijlenrit, geschreven nota's

ORGANISATIE

Organisatiecomité Belgian Westhoek Classic
AC Medina - Rudy Opdenakker
JBREvents - Jens & Bjorn Vanoverschelde

KAMPIOENSCHAP

De wedstrijd zal verreden worden conform de VAS Classic reglementen 2020. Door het opschorten van alle VAS-kampioenschappen komt het evenement niet in aanmerking voor een kampioenschap.

DEELNAMEPRIJS
50 € per team

affiche de5uren

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast