Nieuwsbrief DHRC | Lockdown

Nieuwsbrief DHRC | Lockdown

Write a comment

 

Naar aanleiding van de in de persconferentie van 12 januari aangekondigde maatregelen tegen het coronavirus heeft het DHRC-bestuur besloten de aangekondigde DHRC-evenementen (kaartleescursussen, KLIP I) in ieder geval tot eind maart niet op de gebruikelijke manier doorgang te laten vinden. Op zeer korte termijn komen wij met alternatieve data of - voor de kaartleescursus voor beginners - bijvoorbeeld een online-voorstel. Daarnaast overwegen wij binnenkort weer een online-ledencontactavond te organiseren.

Het bestuur is verder van mening dat organisatoren die hun evenement in deze lockdownperiode wel door laten gaan (op welke manier dan ook, eventueel zonder een klassement op te maken), onvoldoende oog hebben voor de op dit moment noodzakelijke maatregelen en hiermee tevens de klassieke rallysport ernstig in diskrediet brengen. Zij mogen zich afvragen hoe het bij aanwonenden overkomt als die tientallen klassieke auto’s over kleine landweggetjes voorbij zien rijden. In een periode waarin wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen noodzakelijke reizen te maken acht het bestuur het laten doorgaan van een klassieke autorally, in welke vorm dan ook, onverantwoord.

 

Noot redactie RallyNews

Een van de organisatoren die zich niet aan de overheids maatregelen houdt is De Omloop van het Oosten die a.s. zaterdag van start gaat. Deze organisatie heeft zich vorig voorjaar ook al veel boze reacties op de hals gehaald door een evenement te organiseren en lak had aan de overheidsmaatregelen. Op het laatste moment is deze rally toen, onder druk van vele organisatoren en de NHRF, terecht geannuleerd. 
RallyNews staat voor 100% achter het bericht van de DHRC. 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast