Tulpenrallye en SLS Classic intensiveren samenwerking

Tulpenrallye en SLS Classic intensiveren samenwerking

Write a comment


Bosch en Duin/ Leidschendam, 22 maart 2024 - De besturen van de Tulpenrallye en SLS Classic zijn positef over de mogelijkheden tot intensieve samenwerking en hebben besloten de concrete invulling hiervan nader te onderzoeken. De omvang van beide evenementen en de benodigde inspanningen om de rally’s op het beoogde kwaliteitsniveau te organiseren zijn in de afgelopen jaren dusdanig toegenomen dat verdere professionalisering gewenst is. De eigen identiteit van zowel de Tulpenrallye als de SLS Classic blijft hierbij vooropstaan. De plannen voor samenwerking zijn ontstaan na verkennende gesprekken tussen beide besturen. De definitieve vorm waarin deze samenwerking gestalte zal krijgen, wordt in de loop van dit jaar verder duidelijk.

De plannen voor samenwerking richten zich in eerste instantie op het samenvoegen en verder professionaliseren van alle ondersteunende taken en verantwoordelijkheden. Bij het organiseren van de rallyklassiekers voeren de organisaties vergelijkbare activiteiten uit. Het voelt voor beide besturen als een logische stap om te onderzoeken hoe zij op basis van hun kennis en ervaring samen een professionele organisatie kunnen neerzetten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het wedstrijdsecretariaat, het organiseren van horeca, de inkoop van drukwerk, financiële administratie, vergunningsaanvragen, kleding én ondersteuning op gebied van ICT en media.

De besturen hebben verder de wens om hun krachten te bundelen op het gebied van duurzaamheid en om de toegevoegde waarde voor sponsoren van de beide evenementen te vergroten. Naarmate de samenwerking verder gestalte krijgt, zullen er ook mogelijkheden ontstaan om gezamenlijk nieuwe evenementen te organiseren. Het is niet de bedoeling om de klassiekers zelf samen te voegen. De Tulpenrallye en SLS Classic blijven naast elkaar bestaan.

Voorzitter van het Tulpenrallye organisatiecomité Frank Pauli: “Ik ben verheugd dat de besturen van de twee grootste en oudste klassieke rally’s van ons land elkaar gevonden hebben en dat we nu gezamenlijk gaan onderzoeken hoe we de kwaliteit van onze evenementen verder kunnen verbeteren. Uitgangspunt voor beide besturen is daarbij dat de eigen identiteit van zowel de Tulpenrallye als de SLS Classic behouden blijft.’’

Bestuursvoorzitter van de SLS Classic Cees de Jong: “De gesprekken die we de afgelopen maanden gevoerd hebben waren ontzettend plezierig. Al snel bleek dat we inhoudelijk op dezelfde lijn zitten. Beide organisaties hebben er veel vertrouwen in dat we de komende maanden een positief vervolg aan die gesprekken kunnen geven, met als belangrijkste doel om door deze beoogde samenwerking de continuïteit van zowel de SLS Classic als de Tulpenrallye voor de lange termijn te kunnen waarborgen.’’

Bijzonder is dat beide rally’s dit jaar een jubileum vieren. Op 11 mei start de 70e Tulpenrallye in Bilbao, Spanje. De 60e SLS Classic gaat op 27 augustus van start in Luxemburg. Beide organisaties staan dus voor een belangrijk moment in hun historie. De wederzijdse intentie is dat de 2025-edities van beide evenementen, alsmede de Tartan Classic, vanuit de beoogde samenwerkingsvorm zullen worden georganiseerd.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast