Dijksman - Donders winnen ROHAC Stavenrit 2023

Dijksman - Donders winnen ROHAC Stavenrit 2023

Write a comment

 

Ongeveer 25 equipes vertrokken afgelopen donderdagavond voor de Stavenrit over een aardedonker Goeree Overflakkee. De meeste deelnemers hadden eerst gezamenlijk een hapje gegeten bij restaurant Lely in Oude-Tonge. Vanaf 19.00 uur werd er gestart in de Toer- en Sportklasse. Werd de Stavenrit vorig jaar nog een glijpartij door de plots invallende ijzel, dit jaar waren de weergoden de organisatie beter gezind. De navigatoren moesten direct na de start al bij de les zijn om een listige voetbrug in de route te ontwijken. Via Achthuizen slingerde het veld zich over heerlijke weggetjes van het eiland naar Den Bommel en Nieuwe-Tonge.

IMG 5338

Jürgen Donders reed voor het eerst met zijn neef David Dijksman, die door de enthousiaste verhalen op familiefeestjes ook wel eens wilde weten wat het is om een rally te rijden. Jürgen was aanvankelijk vergeten kennis te nemen met de herstelopdrachten bij de controles. Hij had dit echter bijtijds in de gaten maar moest zijn chauffeur hierdoor wel een flink deel van de route opnieuw laten rijden. Tot groot plezier van zijn neef vlogen ze vervolgens met gezwinde spoed door het wedstrijdgebied heen en bleven zelfs foutloos en zonder tijdstraf, heel knap. Zij wonnen zo de rit en bleven hiermee top-equipe Remco Luksemburg en Nol Römer nipt voor. Een derde plek was er voor good-old Ton Drost met Arie Dekker.

IMG 5336

In de Toerklasse was de Belgische equipe Patrick de Clerck en Filip Beyers wederom de beste en gaven zo "den Ollanders" opnieuw het nakijken. Zij werden gevolgd door Erik en Bram Koeze, een derde plek was er voor Peter Berveling en Pieck van Hoven. Na de gezellige borrel en prijsuitreiking vertrok eenieder met een door de ROHAC aangeboden amandelstaaf onder de arm tevreden huiswaarts in de wetenschap dat er in april weer een ROHAC-rit is.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd. De volledige uitslag vind je hier:


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast