Herman van Oldenmark en Ad van der Werf in Dakar Classic 2022

Herman van Oldenmark en Ad van der Werf in Dakar Classic 2022

Write a comment

 

UPDATE 24.11.2021

Het CooperTires Classic Dakar Team met o.a. de Nederlandse deelnemers Bart Rietberger, Ad van der Werf en Herman van Oldenmark zijn er klaar voor.

De auto’s  en de service truck van het team zijn inmiddels onderweg naar Marseille om donderdag de 24st geladen te worden voor transport naar Saudi Arabië.

Zoals het ernaar uitziet zal de Classic Dakar alle verwachtingen overschrijden en zelfs meer inschrijvingen hebben dan de Dakar auto klasse.

De deelnemerslijst is  met 134 auto's en 18 vrachtwagens echt enorm. De auto's omvatten 19 verschillende merken die allemaal een historische betekenis hebben voor deze slopende woestijngebeurtenis.

Er zijn 41 Toyota's, 18 Mitsubishi's, 15 Mercedes-Benz en 12 Land Rovers en een paar Peugeots, Porsches, Lada's en zelfs een Citroën CX.

Het meest populaire model is de LandCruiser 80-serie (19 inschrijvingen), maar sommige meer exotische rallyspecials, zoals de onze Mitisubishi Pajero Evo en een Peugeot 205 T16 zijn  uiteraard ook indrukwekkende inschrijvingen.

Uiteraard zullen wij u van ons avontuur via deze website op de hoogte blijven houden.

Herman van Oldenmark

 DAKAR A

 

 

De Dakar Classic, die in 2021 in het leven is geroepen, staat open voor voertuigen uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw die het tegen elkaar opnemen in een competitie die gelijktijdig met de etappes  van de moderne Dakar plaatsvindt.

Dit jaar worden maar liefst 135 auto's en 19 vrachtwagens in Jeddah verwacht om de twaalf etappes van het programma af te werken, met start op 2 januari en finish op 14 januari 2022.
Onder deze liefhebbers, onder anderen, ook onze bekende landgenoten Herman van Oldenmark - Ad van der Werf in een Mitsubishi Pajero Evo uit 1997 in het CooperTires Classic Dakar Team (foto: © Dakar)

Regelmatige updates kun je volgen op hun Facebook pagina  Ook zal Herman, indien er een digitale verbinding mogelijk is, verslag tijdens de rally naar RallyNews versturen.

Ook de Nederlandse equipe Bart Rietbergen - Frank Wiest komen aan de start met een Mitsubishi Pajera 2600 Pick-Up uit 1983.

bart

 

Ga naar de website: https://www.dakar.com/en

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast