64e Tulpenrallye start in Tegernsee (D)

64e Tulpenrallye start in Tegernsee (D)

Write a comment

 

64e Tulpenrallye start in Tegernsee (D)

De 64e editie van de Tulpenrallye zal van start gaan in Tegernsee, in het zuiden van Duitsland. De stad ligt op minder dan 900 km van Utrecht en ongeveer 50 km ten zuiden van München. Tegernsee ligt in het Miesbach district in Beieren, aan de oevers van het meer Tegernsee op een hoogte van 747 meter. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 746 toen het Tegernsee klooster werd gesticht. Hierin bevindt zich thans onder andere het Herzoglich Bayerisches Brauhaus en op het plein voor het klooster zal op zondag 7 mei de presentatie van de deelnemers en de laatste documenten controle plaatsvinden. Tegernsee wordt actief gepromoot als regio, waartoe ook plaatsen als Kreuth, Rottach-Egern, Bad Wiessee en Gmund behoren. Het is een bijzonder aangename regio waar de bewoners van München zich zowel in de zomer als in de winter goed vermaken. Tegernsee ligt vrij dicht bij de Oostenrijkse grens, waar op maandag 8 mei een belangrijk deel van de route zal worden verreden.

Hotel Bachmair Weissach HQ Hotel

De meeste activiteiten op zondag 7 mei zullen plaatsvinden bij de Schlossplatz in Tegernsee. Het HQ hotel is het hotel Bachmair Weissach in Rottach-Egern. Het is een prachtig hotel dat lid is van Design Hotels. Het hotel is in 1862 gesticht door de familie Kohler, die thans nog steeds het management van het hotel voert. Oranje is de dominante kleur in de huisstijl van het Hotel Bachmair Weissach en dat heeft vanzelfsprekend een belangrijke rol gespeeld in de keuze van dit hotel als HQ in Tegernsee. De rally start op maandag 8 mei niet bij het hotel, maar op een prachtige locatie direct aan het meer Tegernsee.

Inschrijving 64e Tulpenrallye

Inschrijving voor de Tulpenrallye is uitsluitend op invitatie. Het maximum aantal deelnemende equipes bedraagt 200. De uitnodigingen zullen op 28 oktober per mail worden verstuurd. De inschrijving zal worden geopend op zaterdag 29 oktober om 10 uur via www.tulpenrallye.nl. Alle equipes hebben tot vrijdag 4 november de tijd om aan alle inschrijfvoorwaarden te voldoen. Equipes die eerder de Coupe Rallye des Tulipes hebben gewonnen, die 20 maal aan de finish zijn geklasseerd in de Tulpenrallye en de klasse-winnaars van 2016 kunnen tot 4 november aanspraak maken op een gegarandeerde startplaats. Na 4 november zal, deels op basis van loting, worden bepaald welke equipes worden geaccepteerd. De vernieuwde inschrijfprocedure zal in meer detail worden beschreven in de uitnodiging en in het reglement.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast