Midwinter Classic 2024 | Een geweldige rit

Midwinter Classic 2024 | Een geweldige rit


Afgelopen zondag hebben wij de Midwinter Classic 2024 gereden. Hij was weer schitterend! Het weer kon niet beter, koud maar zonnig, dus lekker met het dakje er af gereden. Logistiek en lunch is op deze locatie in Dirkshorn altijd prima. Op sommige plekken wat druk en krap, maar wie slim is navigeert direct naar de derde zaal, waar altijd plek is en bovendien een paar comfortabele banken staan.

In de ochtend ging het helemaal super, het was zo'n dag waar we als bestuurder en navigator heerlijk samenwerkten en elkaar af en toe scherp konden houden. Leuk gevonden was de stempel die aan het eind van het eerste traject stond, vlakbij de lunchlocatie. Je zou hem uit gewoonte zo op de kaart zetten, maar gelukkig had Toon door dat hij op een vrije route stond en we die dus niet moesten pakken.

Bij de lunch bleken we met slechts twee fouten bovenaan in de Sportklasse te staan. Super spannend want dat betekent dat het alleen maar slechter kan worden. Bovendien stonden Bolwidt en Naaijen met maar één fout meer direct onder ons.

Mellema Hollanders

Met de Tijd Window Controles (TWC) ervoeren we niet al te veel tijdsdruk, dus op ons gemakje aan de middag begonnen. Vol goede moed en ons niet bewust van het feit dat onze omrijroute meer rode weg bevatte dan een andere mogelijkheid die we over het hoofd gezien hadden. Met nog een andere fout en een langsrijder in de Special eindigden we de dag met vijf fouten in totaal. Helaas waren we iets te relaxed geweest en hadden we tegen onze gewoonte in de IPT voor TC-2 niet op het dashboard geplakt, waardoor we een tijdsstraf van 16 punten moesten incasseren.

Bolwidt en Naaijen eindigden de dag ook met vijf fouten maar minder straftijd, waarmee ze verdiend de eerste plaats in de wacht sleepten. Onkenhout en Bart stonden met de lunch nog vijfde maar wisten, doordat ze slechts één fout maakten in de middag, de derde plaats in de eindstand van de Sportklasse binnen te halen.

Wederom een geweldige rit om het jaar mee te beginnen. IJs en weder dienende zijn we er volgend jaar weer bij!

Jetze Mellema en Toon Hollanders
2e plaats Sportklasse