Rode Kruis Rijtour IJsselland 2023 | Een dag vol passie en plezier

Rode Kruis Rijtour IJsselland 2023 | Een dag vol passie en plezier


Op 7 juni 2023 vond de spectaculaire Rode Kruis Rijtour IJsselland plaats, een adembenemende tour die de prachtige landschappen van Overijssel en de Veluwe doorkruiste. Met 60 enthousiaste equipes (verdeeld over drie klassen: leisure-, tour- en sportklasse) was dit een onvergetelijke dag vol fun, avontuur en steun aan Rode Kruis IJsselland. De opbrengst van € 25.000 wordt besteed aan verschillende belangrijke projecten.

52967354530 e8af9606f0 c

Showcase

De Rode Kruis Rijtour IJsselland, waar Rally’s Bcause de routes en hun expertise van rekenkamer voor haar rekening nam, bracht autoliefhebbers samen voor een dag vol plezier en het steunen van een goed doel. Het was niet alleen een gelegenheid om Rode Kruis IJsselland te ondersteunen, maar het was ook een showcase van blinkende, oude en bijzondere auto’s. Van Morgans tot Bentleys en van Porsches tot een Mercedes uit 1937. De ene na de andere auto arriveerde met ronkende motoren op Landgoed Den Alerdinck. Al met al een visueel spektakel dat bewondering oogstte en waarvan volop werd genoten. De liefde voor (oude) auto’s straalde van de gezichten van de deelnemers af. “Dit is een waar festijn voor ons als autoliefhebbers”.

52966383687 166bd93fa4 c

Rode Kruis: belangrijk werk

Bestuurslid en organisator Jan Spil opende de dag door iedereen van harte welkom te heten op deze zonnige dag. “Het gaat vandaag niet om snelheid, maar om behendigheid, plezier, gezelligheid en natuurlijk om netwerken.” De eerste ochtendstop was voorzien op Landgoed Matanze. Tijdens de rijtour werden de deelnemers al op een aantal punten op de route uitgedaagd door parcoursen met pylonen te rijden. De equipes toonden hun rijkunsten terwijl ze om de obstakels heen manoeuvreerden. Na een opwindende ochtend kwamen de equipes aan op het historische landgoed Het Roode Koper voor een welverdiende lunch. De middagstop vond plaats bij Beachclub Nu, waar de equipes de kans kregen om even bij te komen, de ervaringen van de dag te delen en te genieten van een ontspannen sfeer aan het water.

52967120394 dc1fcbdcd9 c

Diner & veiling

Rond 16:00 uur kwamen de eerste deelnemers over de finish, waarna ze neerstreken op het buitenterras voor een ontspannen afterparty. Tijdens het aansluitende diner, perfect verzorgd door Brood met Spelen, was er onder de energieke leiding van Jos Bloemendaal een veiling. Met een vleugje humor en gevoel voor timing wist hij de aanwezigen te verleiden tot mooie biedingen op de items. Het uiteindelijke resultaat van de Rode Kruis Rijtour IJsselland is een opbrengst van 25.000 euro. ‘We zijn hiervan diep onder de indruk en heel erg dankbaar.”

52967355055 ffb04ac2c6 c

Opbrengst

Rode Kruis IJsselland bedankt alle equipes, sponsors, vrijwilligers en supporters voor hun onmisbare bijdrage aan het succes van de Rode Kruis Rijtour IJsselland. “Samen hebben we niet alleen een geweldige dag beleefd, maar ook het verschil gemaakt. Dankzij deze steun kunnen we belangrijke projecten realiseren die een positieve impact zullen hebben op onze gemeenschappen en die bijdragen aan een veiligere en veerkrachtigere samenleving.” aldus Jan Spil.

52966979931 c091b9b534 c

📸 Yannick Nijmeijer