Airborne Rotary Rally 2023 | € 15.000 voor Bio Vakantieoord!

Airborne Rotary Rally 2023 | € 15.000 voor Bio Vakantieoord!

Op zondag 16 april jl. organiseerde Rotary Club Oosterbeek-Kabeljauw een uitdagende 'classic & cabrio' voorjaarsrit door het Geldersche landschap. Het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek vormde ook deze keer de startlocatie. Tegen dit decor verzamelde zich een startveld van 70 oldtimers, cabrio's en andere bijzondere auto's. Met equipes, die ook deelnemen aan de Tulpenrallye of de historische 'Mille Miglia' in Italië.

Foto 1 Equipe 5 Villa Trasqua

📸 Jasper Abelen

De sfeer tijdens de Airborne Rotary Rally is altijd bijzonder. Iedereen is geïnteresseerd in de auto van de andere deelnemer, waardoor er al snel leuke contacten ontstaan. Het design van de auto, de historie en de techniek vormen altijd aanleiding voor een goed gesprek. Maar zodra de routeboeken zijn uitgedeeld is er ook een gezonde competitie. De equipes trekken zich dan terug om de strategie te bepalen. Want hoewel de gezelligheid voorop staat is winnen nog leuker. Een tikkeltje gespannen worden de equipes een voor een gestart door de wedstrijdleider, burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum, met enkele bemoedigende woorden.

Foto 2 Equipe 53 met Burgemeester opdefotometdeburgemeester

📸 Jasper Abelen

Na maanden van voorbereiding starten de equipes met de verrassende en uitdagende route van de rallycommissie. Deze 5e editie van de Airborne Rotary Rally moesten de deelnemers via verschillende navigatie- en kaartleessystemen hun weg zien te vinden door pittoreske dorpen, langs rivieren en prachtige landschappen, alles in een fraai samengesteld routeboek. Met wedstrijdelementen konden de nodige punten verzameld worden. Snelheid speelde geen rol, maar een verkeerde afslag nemen, een controlepunt of -foto missen, koste al snel punten.

Foto 3 Bekers rallyschild en Routeboek

📸 Jasper Abelen

De dag was ook culinair compleet verzorgd: met koffie en gebak bij de start, een uitgebreide lunch op een landelijke locatie in Bussloo en een afsluitend diner op een voor de deelnemers verrassende finishlocatie: Bio Vakantieoord, het goede doel van deze rally. Daar konden de equips nog een rondleiding krijgen bij de volledig aangepaste vakantiehuizen, glampingtenten en het gehele vakantiepark.

Foto 4 Autos bio

📸 Jasper Abelen

Bio Vakantieoord, hét vakantiepark voor gezinnen met een (meervoudig) gehandicapt kind(eren). Voor deze gezinnen is het niet vanzelfsprekend om er even tussenuit te gaan. Ze zijn immers altijd afhankelijk van hulpmiddelen en aanpassingen. Met de slogan "onbeperkt genieten" biedt het park een vakantie voor alle kinderen met of zonder handicap en hun ouders. In een veilige omgeving waar alles aanwezig is voor zorg, ontspanning en activiteiten. Dankzij giften en donaties kan Bio Vakantieoord de vakanties aanbieden tegen een betaalbare prijs, zodat iedereen welkom is, ongeacht zijn financiële status.

Foto 5 Overhandeging vlnr vrz. RCOK Ronald Keus Cheque aan dir. Bio Frans Wientjes

📸 Jasper Abelen

Kortom het was een geslaagde dag met veel blije en vrolijke gezichten. De rallycommissie is nu alweer plannen aan het maken voor editie 2024.
Kijk hier voor een uitgebreide fotoimpressie 

Marc Braam
Organisatie Airborne Rotary Rally

Noot van de redactie:

De Airborne Rotary Rally 2023 is gewonnen door Timo Versteege en Simone Langhorst (hoofdfoto bij dit artikel). De 2e plaats was voor Joost Sprakel en Monique Lommers. Sander Wurfbain en Margriet van Maurik gingen met de beker voor de 3e plaats naar huis. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! De volledige uitslag vind je hier:

Uitslag Airborne Rotary Rally 2023

De opbrengst voor het goede doel, Bio Vakantieoord, bedroeg maar liefst € 15.000. Een mooi bedrag!

Foto 6 Dir. Bio Frans Wientjes Ronald Keus vrz RCOK Johan Lokhorst vrz Bio

📸 Jasper Abelen
Vlnr: Frans Wientjes (directeur Bio Vakantieoord), Ronald Keus (voorzitter Rotary Club Oosterbeek-Kabeljauw) en Johan Lokhorst (voorzitter Bio Vakantieoord)