uur
Trimard Classic 2018 - een nieuw 2-daags evenement

Trimard Classic 2018 - een nieuw 2-daags evenement

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

We zijn bijna eind november, een kleine 5 maanden voor de start van de eerste Trimard classic. Het parkoers is zo goed als klaar, alle vergunningen aangevraagd en alle stopplaatsen zijn gekend.

De hoogste tijd om een tip van de sluier te lichten. De parkoersbouwers hebben alvast hun uiterste best gedaan om een route in elkaar te botsen om U tegen te zeggen. Alle bewoonde gebieden werden zoveel mogelijk vermeden al is dit zeker geen sinecure in ons dichtbebouwd Belgenlandje. Het parkoers loopt voor 95% over afgelegen idyllische landwegen. Wegen waar zowel piloot als co-piloot zich uitermate zullen amuseren. Op zaterdagochtend omstreeks 9u gaat de eerste deelnemer van start vanuit Madonna. Kort na de start zal een eerste uitdaging de deelnemers meteen wakker schudden. Vervolgens maken we een verbinding via de Kortrijkse regio om zo bijna onmiddellijk de taalgrens over te steken. Hier wachten de deelnemers prachtige open vlaktes en glooiende vergezichten. Toch zal de co-piloot steeds aandachtig moeten blijven want een fout is vlug gemaakt.

Tegen de klok van 12u komen de eerste deelnemers aan in een pittoreske zaak onder de kerktoren van een klein dorpje. Hier kunnen de teams genieten van een heerlijke lunch en de wagens eventueel van de nodige service. Na de innerlijke mens te sterken zijn we terug klaar voor de namiddagetappe. Deze brengt ons richting Dinant, het einddoel van de eerste wedstrijddag. Het parkoers veranderd stillaan van uitzicht, vergezichten en open vlaktes maken steeds meer plaats voor groen en bos. Diverse navigatiesystemen brengen ons tot aan onze volgende regroup op een lokaal pleintje. Na deze regroup krijgt het parkoers steeds meer een Ardens karakter, smalle baantjes en bosrijke gebieden wisselen elkaar nu constant af. De equipes die foutloos blijven doorheen deze zaterdag zullen alvast een mooie stap gezet hebben voor een prima positie in het klassement. Via enkele tijdscontroles, bemande en onbemande stempelcontroles bereiken we onze plaats van overnachting. De aankomst aan het hotel is voorzien rond de klok van 18u. Iedereen kan zich zodoende rustig opfrissen, een aperitiefje nemen om daarna vanaf 20u gezamenlijk te genieten van een heerlijk diner. De Trimard classic is immers niet enkel en alleen maar rijden, ook plezier en genieten dragen wij hoog in ons vaandel.

Op zondagmorgen genieten we allen van een stevig ontbijt waarna de eerste deelnemer omstreeks 8u30 van start gaat voor de tweede wedstrijddag. Meteen wakker zijn is de boodschap deze morgen want na enkele kilometers vliegen we er meteen stevig in. Net als de diverse navigatiesystemen wisselt ook de omgeving diverse keren van vorm waardoor de deelnemers steeds van andere vergezichten kunnen genieten. Onze middagstop op een unieke locatie zorgt opnieuw voor wat verse zuurstof. Bijbabbelen en genieten van een heerlijke lunch is hier de boodschap.

Na de lunch vertrekken we opnieuw verder richting Vlaanderen. De namiddag brengt ons nog enkele mooie passages doorheen de Vlaamse Ardennen. Via enkele mythische plaatsen gekend uit diverse rally’s bereiken we uiteindelijk opnieuw het landelijke Madonna. Wij hopen hier alvast iedereen moe maar voldaan terug te zien aan tafel voor ons uitgebreid aankomstbuffet gevolgd door de prijsuitreiking.
Toch nog even vermelden dat er ook aan de mensen met minder ervaring in dit soort proeven voldoende aandacht geschonken is. Voor hen is er de touring klasse waarbij het volledig parkoers uitgewerkt is in bol-pijl. Diegene die touring klasse rijden doen net dezelfde plaatsen aan maar dit zonder de nodige competitiedruk.

De inschrijving is nu reeds enkele weken open en ondertussen is de voorlopige deelnemerslijst reeds meer dan de helft volzet !! De plaatsen zijn beperkt … dus: Inschrijven is de gouden regel want vol is vol !!

Tot zover deze korte samenvatting! See you at Trimard classic 2018 !!

Het Trimard classic team

www.trimard-classic.be

Wie zijn wij!

Een nieuwe proef ontstaan uit een rijke geschiedenis !
Het idee van een nieuwe proef bloeide al langer en de ideeën werden steeds concreter, een bezoek aan de laatste "tour de Belgique" gaf de doorslag! 7 Enthousiaste oldtimerliefhebbers wilden een proef maken die toegankelijk was voor iedere oldtimerliefhebber met toch een ietwat competitievere geest.
Iedereen rond de tafel is lid van dezelfde renstal, "Bryghia Classica", en de rijke geschiedenis binnen deze club zorgde alvast voor een extra boost. ACP is bij vele liefhebbers van oldtimerrally's gekend voor diverse mooie organisaties uit het verleden.

Zo werd reeds in 1990 voor de eerste maal "Venetië van het Noorden" ingericht. Een proef die later de nodige naam zou krijgen "De Venetië" en later de "Historic rally van Vlaanderen". Deze kende destijds dan ook 10 succesvolle edities. Samen met de "coup des Sourses" was "de Venetië" een trentsetter in België.
In 2001 volgde dan het hoogtepunt met een organisatie van Middelkerke naar Epernay en terug. Een wedstrijd over drie dagen waarbij competitie en gezellig tafelen centraal staan en laat nu net dit zijn waar de Trimard Classic ook wil voor staan.

Binnen de organisatie van de Trimard Classic zijn mensen aanwezig die er in de beginjaren van "de Venetië" ook al bij waren, die meegeholpen hebben tot het succes van bovenvermelde organisatie ! Deze mensen willen hun kennis en ervaring delen om opnieuw een succesvolle proef tot stand te brengen. Verder is de organisatie aangevuld met een jongere generatie die toch ook al wat ervaring heeft binnen de wereld van de oldtimer rally's.
We hopen dat al deze ervaring en kennis te bundelen opnieuw de diverse deelnemers een fantastisch weekend aan te bieden op onze Trimard Classic. Een proef die moet haalbaar zijn voor iedereen en waar het plezier bovenaan de lijst staat.

Een proef waarin Philippe Baeremaecker en Johny Verté hun kennis doorgeven uit "de Venetië" van destijds. Bart Vereecke en Gino Vanacker delen in deze organisatie hun ervaring uit jaren filmen en het volgen van snelheid en navigatierally's. Aan mooie, unieke passages dus zeker geen gebrek... Verder wordt de organisatie nog aangevuld met Jurgen De Bruyne, Pieter De Craemer en Kenneth Verté, die samen reeds een mooi palmares kunnen voorleggen. Zo reed Jurgen onlangs nog naar de overwinning in de druk bezette Sezoensrally "regularity", behaald Kenneth de overwinning in de Internationale Hornelandrally en behaalden Bart en Gino,Jurgen,Pieter en Kenneth reeds vele mooie ereplaatsen in diverse VAS Classic proeven.

Afspraak dus op 14-15 April 2018 voor de eerste Trimard Classic !!!!!

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment