uur
ROZ Classic keert terug naar zijn roots

ROZ Classic keert terug naar zijn roots

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

In goed overleg met stichting "Autosportief" zal per april 2017 de organisatie van toekomstige ROZ Classics worden overgedragen aan stichting "De Wegkruisers".
De Wegkruisers? .... zult u denken, die ken ik ergens van. Dat klopt. Al vele jaren organiseren zij met veel succes de Midwinter Classic in Noord-Holland.

De Wegkruisers hebben een rijke historie. Zestig jaar geleden (1957) werd deze Amsterdamse autoclub opgericht en organiseerde on 1958 de 1e Ronde om de Zuiderzee.
In 1973 fuseerden zij vanwege de oliecrisis met een aantal andere verenigingen tot de RAC-Amsterdam.
Hieruit ontstond in 1976 Autosportief, die in 1977 de organisatie van de Ronde om de Zuiderzee ter hand nam en dit tot en met de huidige 54e editie met groot enthousiasme heeft voortgezet. De ROZ Classic heeft zich een vaste plek in het klassieke rallyrijden verworven.
Stichting Autosportief verdient hiervoor dank en respect.

In 2008 besloten een 6-tal ervaren ritten- en rallyrijders (tevens de harde kern van de ROZ-organisatie) om de Wegkruisers nieuw leven in te blazen en in 2009 werd de eerste Midwinter Classic verreden.
Met de terugkeer van de ROZ Classic naar de Wegkruisers gaat een lang lopende wens in vervulling. Heeft dit consequenties voor u als geregelde deelnemer? Zeker niet, aangezien het volledige organisatie-team intact blijft en daarmee de kwaliteit en originaliteit van beide ritten gewaarborgd is.

wegkruisers10

 

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment