uur
SLS Classic, op zoek naar het verleden!

SLS Classic, op zoek naar het verleden!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Help ons bij de zoektocht naar het verleden van SLS.

Dit jaar wordt dus alweer de 54e SLS verreden waarvan de laatste 25 edities, na een pauze van enkele jaren zijn georganiseerd als “Classic SLS”: een meerdaags kaartleesevenement voor klassieke auto’s met als start- en/of finishplaats Scheveningen en in elk geval een bezoek aan Luxemburg.

Helaas is veel van de vroege geschiedenis van het evenement versnipperd en verloren geraakt. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en daarom roepen wij u op ons te helpen dat vergeten verleden van de SLS beter in kaart te brengen.

Enkele deelnemers gingen u voor: inmiddels hebben wij een flink aantal autobadges kunnen verzamelen, foto’s verzameld uit diverse jaren en hebben wij ook bijna alle routeboeken in bezit gekregen vanaf 1995.

Misschien kunt ook u ons helpen; dat kan met uw verhalen, beeldmateriaal, krant- en tijdschriftartikelen of spullen over de Classic SLS maar ook over de oorspronkelijke SLS: de beroemde 24-uurs rit van Scheveningen naar Luxemburg en weer terug.
Kunt u ons helpen? Neem dan contact op via yolanda.zijl@slsclassic.nl.

De wisselbeker...
Sinds 2007 worden de namen van de winnaars van de sportklasse (later expertklasse) bijgegraveerd in de prachtige harington (zie foto). Vóór die tijd werd een wisselbeker uitgereikt aan de winnende equipe: de Peter van Wansem Wisselbeker. Deze zilveren beker is tot in het midden van de jaren 90 steeds doorgegeven maar op dit moment ontbreekt ieder spoor!

joost marleen

Joost Chermin en Marleen Hendriks winnen de 42e SLS Classic in 2005 (Foto: Bart den Hartog)


Heeft u enig idee waar de beker gebleven kan zijn?

Neem dan contact op via yolanda.zijl@slsclassic.nl

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment