uur
DHRC kaartleescursussen voor beginners

DHRC kaartleescursussen voor beginners

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

De DHRC organiseert ook in 2017 een aantal cursussen kaartlezen voor beginners. Deze zijn op de volgende data gepland:

Zaterdag 11 februari (Postillion Hotel Bunnik);
Zaterdag 11 maart (Postillion Hotel Bunnik);
Zaterdag 19 augustus (SWOT Marketing Apeldoorn)

Het rijden van een klassiekerrally begint met kaartlezen. De DHRC biedt een geweldig leuke mogelijkheid om voor het eerst in aanraking te komen met deze tak van autosport. De cursus  is voor iedereen toegankelijk.  Het bezit van een klassieke auto is voor de cursus geen noodzaak. Hoewel de cursus zich voornamelijk richt op beginnende navigatoren, is deze ook voor bestuurders zeer zeker de moeite waard. Als de bestuurder weet welke uitdagingen de navigator voorgeschoteld krijgt, kan hij optimaal inspelen op de navigator. De uitleg van een aantal veelgebruikte kaartleessystemen staat centraal in de cursus. Daarnaast veel over het kaartlezen in het algemeen, de auto en toebehoren, de navigatieapparatuur et cetera. Niet alleen de cursus zelf is interessant. Er zullen specialisten in rally- en kaartleesapparatuur, aanwezig zijn die u alles kunnen vertellen over de bemodigde rally- en kaartleesapparatuur, die u ook direct kunt aanschaffen. Voorts neemt een aantal bestuursleden van de DHRC hun rallyauto mee, zodat u kunt zien hoe zo’n wagen eruit ziet. In de middagpauze krijgt u een uitstekende lunch aangeboden en na afloop van de cursus kunt u met de cursusleider, DHRC-bestuursleden en uiteraard met elkaar, napraten onder het genot van een drankje en hapje. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De voorbereiding op een rally
  • De afstandsmeetapparatuur in de auto
  • Het benodigde kaartleesgereedschap
  • Samenwerking bestuurder/navigator tijdens de rally
  • Legenda en kaartleestekens
  • Diverse veelgebruikte kaartleessystemen
  • Het rijden van een oefenrit waarbij al het 's ochtends geleerde in de praktijk aan bod komt.


PROGRAMMA

09:30 uur Welkom, met koffie en thee.
10:00 uur Aanvang van de cursus: theorie van kaartleessystemen, de rolverdeling in de auto, tips en trucs van routiniers, gebruik hulpmiddele.
12:30 uur Lunch.
13:15 uur Oefenen in de praktijk: twee uur rijden met vier verschillende kaartleesssytemen, zoals het ook bij een echte rally gebeurt.
15:30 uur Uitleg hoe het had gemoeten en wat de bedoeling was.
16:30 uur Einde cursusdag, napraten aan de bar van het hotel met een drankje en bittergarnituur, gezelligheid.
17:30 uur Naar huis.


KOSTEN

De kosten bedragen € 40,00 per persoon voor leden en € 55,00 per persoon voor niet-leden. Wanneer u zich aanmeldt via deze site kunt u direct betalen via iDEAL. Eventueel kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL31ABNA0529697505, ten name van de DHRC. Dit bedrag is inclusief de drankjes en de lunch. Wanneer u op de cursusdag besluit lid van de DHRC te worden betaalt u het inschrijfgeld voor DHRC-leden (€ 40,00) in plaats van dat van niet leden (€ 55,00). Het verschil à € 15,00 wordt verdisconteerd in de eerste betaling van het lidmaatschapsgeld.

www.dhrc.nl 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment