uur
Rallycheck app met Tripmaster

Rallycheck app met Tripmaster

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Rallycheck nieuws juni 2020

Rallycheck app met Tripmaster
Er is nu een enkelvoudige tripmaster beschikbaar in de Rallycheck app. We ondersteunen Kilometers en Miles. Een deelnemer kan de tripmaster, via de settings pagina in het menu, aan- of uitzetten. Standaard staat de tripmaster in de app aan.

rc1

Tripmaster aan- en uitzetten
De uitzetter kan in de portal, per KLASSE, aangeven of het gebruik van de GPS tripmaster in de Rallycheck app is toegestaan. Als de uitzetter de tripmaster uit zet, kan deze niet worden gebruikt door de deelnemer.
In bovenstaand voorbeeld staat de tripmaster aan voor de Tourklasse en uit voor de andere klassen.

rc2

Email en Telefoon verificatie opnieuw verzenden
Ongeveer 10% van de deelnemers lukt het niet om het email adres of telefoonnummer te verifiëren. We hebben nu in de Rallycheck app de mogelijkheid ingebouwd om via het settings menu, opnieuw een verificatie bericht op te vragen. Dat kan als de verificatie nog "open" staat en er een rood uitroepteken bij de melding staat.

In bovenstaand voorbeeld is het telefoonnummer nog niet geverifieerd (rood uitroepteken) en kan de deelnemer op deze regel klikken. Vervolgens wordt de pop-up getoond met de vraag of er een nieuw sms verificatie bericht moet worden verstuurd.

rc3

Rallycheck met Legs en Stages
Rallycheck is uitgebreid met Legs en Stages. Het is nu mogelijk om een rally over meerdere dagen te definiëren en in te delen.

Ook kan een uitzetter per Klasse aangeven of deze wel of niet meedoet aan een bepaalde Stage. Avondetappe zonder Tourklasse? geen probleem, dat kan de uitzetter allemaal exact specificeren.

Ook kan je de starttijd en de finishtijd van de Stage per klasse definiëren. Uiteraard starten niet alle klassen op hetzelfde moment.
Hoe werkt het voor de deelnemers?
De deelnemer merkt hier zo weinig mogelijk van. Controleletters worden per Leg (dag) in de Rallycheck app geladen. Zo hoef je dus niet opnieuw de controles te laden in de app na, bijvoorbeeld, een lunchpauze.

Rallycheck portal uitgebreid
De Rallycheck portal is de omgeving waar je als uitzetter in werkt om een rally te "maken". We hebben de afgelopen maanden flink wat uitbreidingen aan deze omgeving toegevoegd. Naast het bovenstaande zijn er nog meer uitbreidingen:

GPX upload per klasse
Als een uitzetter de beschikking heeft over een GPX bestand met controlepunten, kan deze nu per klasse worden geupload in de Rallycheck portal. Daarbij controleert het systeem op eventuele identieke controles in andere klassen van dezelfde Stage om er zeker van te zijn dat er geen "dubbele" punten ontstaan.

rc5

Mail controlekaart optie
De uitzetter kan met de huidige versie van de portal ook zelf bepalen of deelnemers een email ontvangen met hun controlekaart. Je kan dit middels een selectie aan en uitzetten.

rc6

Resultaten wel of niet direct zichtbaar voor deelnemers
Ook kan de uitzetter bepalen of deelnemers inzage krijgen in de berekening van de uitslag van hun eigen controlekaart en daarbij ook een specificatie te zien krijgen van de foutieve controles.
Door de inzage in het resultaat (tijdelijk) uit te zetten, kan de uitzetter precies bepalen op welk moment de "uitslag" per deelnemer zichtbaar is.

Verdere plannen voor 2020

De ontwikkeling van Rallycheck gaat ook tijdens de Corona crisis onverminderd door. Dit zijn de belangrijkste stappen die we nog gaan zetten:.

  • Rally uitslagen tonen in de app
  • Startlijsten
  • Rallycheck Web-app voor uitslagen met look en feel van je eigen rally organisatie
  • Rallycheck WordPress plug-in voor uitslagen, deelnemers en inschrijvingen
  • Continue verbetering van de "user experience"
  • Toevoegen meertaligheid.

Met sportieve rallygroet,
Robert Mous

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment