uur
In België is een ritje in een Oldtimer verboden

In België is een ritje in een Oldtimer verboden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

 

We krijgen af en toe nog vragen van liefhebbers die een ritje met de oldtimer willen doen om zogezegd de oldtimer eens warm te rijden door bijvoorbeeld naar het werk te rijden, of boodschappen te doen, of om gewoon eens een plezierritje te maken. Het antwoord is duidelijk NEEN.

Het gebruik van de oldtimer in het kader van onze hobby, dit wil zeggen dat het om een recreatieve activiteit gaat, wordt niet aanzien als een strikt noodzakelijke verplaatsing en is dus verboden. Dit werd trouwens bevestigd door onze federale minister voor Mobiliteit François Bellot.

Sommigen onder u begrijpen de logica niet door onder meer te zeggen; ik mag gaan wandelen met een huisgenoot, maar zou geen ritje met de oldtimer mogen maken. Logica of niet, het is geen sportieve activiteit, dus een uitstap met de oldtimer is en blijft verboden! Dit is ook het geval voor motorrijders, paardenliefhebbers, …

Het komt erop neer om, in het belang van de gehele bevolking, zo weinig mogelijk verplaatsingen te doen teneinde levens te redden. Eens de epidemie uitgedoofd zal zijn, zal er opnieuw plaats zijn om plezier te maken met alle oldtimerliefhebbers.

We rekenen op het gezonde verstand van iedereen.

bron: bfov


Reacties mogelijk gemaakt door CComment