uur
Tuning

Tuning

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Tunings mogelijkheden zijn:

Motor tuning door een ander nokkenas profiel te monteren!! Door een nokkenas profiel te kiezen dat optimaal is op hoge toeren kan het motorblok meer toeren maken. Dit gaat wel ten koste van het koppel bij lage toeren.Of door het motor blok uit te balanceren en uitliteren en de toerentalbegrenzing te verleggen.

Met deze vorm van motor tuning is het de kunst om het blok uit te balanceren zodat het zo trillingsvrij en dus veilig mogelijk kan draaien op hoge toerentallen. Door alle zuigers exact even zwaar te maken, door de krukas uit te balanceren en door elke cilinder exact dezelfde inhoud te geven (uitliteren).

Zodra het motor blok trillingvrij loopt op hoge toeren, kan door middel van chiptuning het maximum toegestane toerental (de toerenbegrenzer) veilig worden verhoogt. 

Extreem hoge toerentallen en snelle nokkenassen vergen vaak extra auto onderhoud en andere maatregelen. Zoals andere, strakkere klepveren en lichtere kleppen (om 'zwevende kleppen' te voorkomen), andere zuigerveren en eventueel lichtere zuigers zodat dit soort motor tuning vaak nogal zeer kostbaar is. Zorg er ook voor dat de motorolie en het oliefilter op tijd vervangen worden. Controleer gregeld het oliepeil en zorg dat het olieniveau op peil is.