uur
Rolkooi of rolbeugel

Rolkooi of rolbeugel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Een rolkooi biedt bescherming en bevordert de rijeigenschappen.

Naast een sier rolkooi, inderdaad, alleen voor de looks zijn er rolkooien die er niet alleen mooi uitzien. Race auto’s worden helemaal gestripped om zo licht mogelijk te worden. Dit betekent dat de kreukelzone beperkt ook beperkt wordt. En absorbeert de meeste impact. Een rolkooi compenseert de verminderde kreukelzone meer dan voldoende. Na montage zal een auto minder flex hebben. Een veerpootbrug of strutbar helpt ook. Maar lang niet zoveel als een complete rolkooi. Je zult de auto ook veel beter/strakker kunnen afveren.

Het inbouwen van een rolkooi is niet bepaald een karwei om zelf aan te beginnen. Het bepalen en verstevigen van de afsteunpunten is doorslaggevend voor de stevigheid van het geheel. Hierover moet dus serieus worden nagedacht. Uiteraard is ook de vakkundigheid van het laswerk van het grootste belang. 

Rolbeugel bescherming

Om de bestuurder en navigator te beschermen tegen een te harde impact tegen rolkooien en rolbeugel is het raadzaam bescherming aan te brengen. Deze vulling breng je over het metaal aan. Met name de gebieden in de buurt van de armen, hoofd en benen dienen goed beschermt te worden. Dit verkleint de kans op botbreuken en kneuzingen aanzienlijk.

 


Image