uur
Ontsteking

Ontsteking

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Werking ontsteking van groot belang.

De ontsteking in de benzinemotor van een klassieke auto is regelmatig oorzaak van problemen (een storingsbron die tot problemen kan leiden) als de technische staat en/of de afstelling onvoldoende zijn. Bijna alle ontstekingen zijn af fabriek uitgerust met conventionele contactpunten, centrifugaal- en/of vacuümvervroeging.

De ontsteking en toebehoren bestaan uit de volgende onderdelen:

  1. De contactpunten die uiteindelijk zorgdragen voor de inleiding van de bougievonk.
  2. Een condensator tegen het inbranden van de contactpunten.
  3. Centrifugaalvervroeging met gewichtjes en veertjes die bij elk toerental voor het juiste ontstekingstijdstip zorgen.
  4. Vacuümvervroeging met een membraan in een kamer die is aangesloten op het motorvacuüm en zorgt voor vervroeging/verlating van het ontstekingstijdstip bij reacties van het gaspedaal.
  5. Rotor die de vonk van de bobine overdraagt aan de bougiekabel.
  6. Verdeelkap die de juiste bougiekabel “kiest”.
  7. Bobine die een zeer hoge spanning opwekt.
  8. Set bougie- en bobinehoogspanningskabels die vele tienduizenden volts “transporteert”.
  9. Bougies die de hoge spanning gebruiken om een vonk te laten overslaan en zo de verbranding in de motor inleiden.

Om de motor onder alle bedrijfsomstandigheden goed te laten starten en werken behoren o.a. de genoemde onderdelen in goede conditie te zijn en goed te zijn afgesteld.

Garage Classic Service beschikt over een viergastester die onontbeerlijk is om de uitlaatgassamenstelling te meten. Aan de hand van de meetwaarden worden analyses gemaakt die belangrijke informatie opleveren over de algehele afstelling van de motor.

Om de betrouwbaarheid van de ontsteking te verhogen wordt regelmatig een moderne elektronische ontsteking ingebouwd. Vooral de technische meerwaarden waar een volledig elektronische ontsteking over beschikt heeft er regelmatig toe geleid dat motorklachten zijn opgelost. En dan spreken we nog niet eens over de extra voordelen als een betere (koude) start en geen verloop van de ontstekingsafstelling. Minder meetbaar zijn betere prestaties en minder brandstofverbruik.

Met dank aan:

garage classic service