uur
Hoofdlamp

Hoofdlamp

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Alternatieve kaartleeslamp

Het is niet altijd mogelijk om een goede kaartleeslamp in de auto in te bouwen. Of u wisselt nog wel eens van auto en dan zou u ieder auto moeten voorzien van een kaartleeslamp wat ook niet altijd gewenst is. Een andere optie zou dan een hoofdlamp kunnen zijn. Er zijn met de huidige ontwikkeling en het gebruik van leds erg veel keuze. Waar u zelf op moet letten is het gebruik en vooral ook het gewicht.

Voor het gebruik moet u kijken naar de bediening. Vaak zijn knopjes erg klein en lastig te bedienen maar er zijn er ook genoeg die u moeiteloos 'blind' kunt bedienen. Het gewicht is ook belangrijk. Want een zware lamp zal u op tijd van duur gaan irriteren. 

Een goed bruikbaar merk is Black Diamond. Verschillende producten van dit merk zijn verkrijgbaar bij Perry Sport. Een eenvoudige lamp is bijvoorbeeld de Black Diamond Gizmo. Deze ledlamp kan middels de aan/uit knop ook in lichtsterkte aangepast worden. Maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer merken en modellen met diverse mogelijkheden.

Er zit wel een nadeel bij een hoofdlamp. De navigator en bestuurder moeten elkaar niet aankijken omdat de bestuurder anders totaal verblind wordt door de hoofdlamp.