uur

Verslag Nacht van Nederland 2018

 

De 8e Nacht van Nederland

Wij deden voor het eerst mee in deze 8e editie van de Nacht van Nederland. Ik dacht lijkt me ook wel leuk een nachtrally, mijn vouw die navigeert vond het oké. Later hoorde zij van andere equipes bij een andere rit dat het 600 km was dat had ik nog niet verteld. Een citaat luidt dat je beter om vergiffenis kan vragen dan om toestemming.

Het voordeel van zo’n nachtrit was dat je zonder stress naar Wijk bij Duurstede ging en er toch onbevangen aan begon. Voor de start nog een briefing over de ins en outs van de uitzetter Erik van de Klundert. Geen overbodige luxe bijvoorbeeld geen foutcontroles en een RC van een andere klasse toch genoteerd wordt niet bestraft, want dan heb je de RC van jouw klasse al gemist. Drukwerk van de kaarten was goed leesbaar maar een gekartelde bermlijn of versprongen kaartlas kon je negeren het is een echte rijders rally en verder geen geneuzel. Om 16.55 uur mochten we van start via een stukje bolpijl om langs de Neder-Rijn te beginnen met pijlen kortste route.

TC2 werd aangedaan en verder met pijlen kortste route naar TC3. We zijn nu in Putten aangekomen het systeem blijft hetzelfde en het wordt nu donker, echt donker. Geen fietsers meer, het was mooi weer dus die reden ook nog hun rondje, het werd rustiger. TC4 is bij de Ossenstal een uitbaterij midden in de bossen bij Epe. We zien ook nog wat wild oversteken en een hert was wel erg dichtbij langs de kant van de weg. De eerste 135 km zitten erop na het eten en na wat rust weer verder op naar carrosseriebedrijf Jansen in Wesepe. We hadden nu een ingetekende lijn, punten vrije route en pijlen kortste / punten één na kortste route gereden. Bij punten vrije route hebben we wel wat steken laten vallen of er was gewoon alleen een punt en geen RC.

jansen

Na de goede verzorging en ontvangst bij Jansen weer verder bij Holten begonnen we met grensbenadering wat weer overging in pijlen kortste route naar TC8. Via Ruurlo- Haaksbergen richting Zutphen, we zijn nu bij TC10 het voor de Nacht van Nederland bekende “Café René” Omdat het René Klement’s laatste kunstje was kreeg hij een ludiek cadeau in de vorm van elke deelnemer een kunstbloem aangeboden dit vormde een heel boeket René bedankt voor je inzet.

jansen1

We hebben er inmiddels 385 km opzitten en er zijn nog geen wanklanken in de auto gehoord. Wel hebben we soms moeite bij het opstarten en weer verder rijden na een rustpauze. Bij elke TC waar we er even uit moesten werden we gelijk op de hoogte gehouden van de tussenstanden. We waren wat minder vertrokken 13e naar 8e toen weer 10e en uiteindelijk 12e weer terug in Wijk bij Duurstede . Niet super maar wel genoten en weer een ervaring rijker. We kunnen niet allemaal winnen en voor drie klasse drie auto’s aan de start is ook niet leuk maar ik wil ze wel even noemen de toerklasse werd gewonnen door:
Toerklasse: Frank Moonen met Peter Hoens
Sportklasse: Seppe Verstegen met Gonzo van den Bogerd
Expertklasse: Wytze van Leuveren met Rutger Kwant.
Alle winnaars proficiat. Ik moet erbij zeggen dat onze kompanen Eric R. Beyer met Ron Hageraats zich geweldig naar een derde plaats wisten te rijden in de Sportklasse met als smet op dit weekeinde dat Ron bij het naar huis rijden een draadbrand in zijn auto kreeg door kortsluiting. Jammer na zo’n mooie nacht. Sterkte hiermee Ron.

brand

Tot slot dan nog: het is erg knap als de winnaars in de expertklasse na 600 km in het donker maar 2 RC’s gemist hebben en dan alleen in het tweede traject.

Rest mij Erik van de Klundert en zijn vrouw Mirjam en alle Marshalls te bedanken voor een onvergetelijke 8e Nacht van Nederland.

Fred Beckman

Equipe # 25: Fred en Bertine Beckman

markt

 

 


Image