uur

Wij reden de 10ᵉ Midwinter Classic

 

Wij reden de 10ᵉ Midwinter Classic (zondag 28 januari 2018)

De uitnodiging was al lang geleden binnengekomen, maar zoals gebruikelijk, heeft de inschrijving lang op zich laten wachten. Niet dat we niet wilden of iets anders hadden gepland, maar gewoon lamlendigheid. Tenslotte toch ingeschreven, met gevolg een hoog startnummer en een late starttijd. Nu is daar niets op tegen, want we wonen een uurtje rijden vanaf Hoorn (Blokker), waar dit jaar de start was en daardoor konden we nu 's morgens zelf nog even met de honden het bos in. De weergoden hadden beslist dat er dit jaar geen sneeuw, hagel en ijzel tijdens de rit zou zijn, maar glad was het wel (modder!) en een stevige wind zorgde ervoor dat het kapje op de TR 4a dicht bleef. De ontvangst was weer prima geregeld met de bekende koffie/thee en een lekkere krentenmik.

Aanmelden en gelijk verwarring: we hadden ineens twee onderleggers in de auto liggen! Wie hadden we zijn goodie afgepakt? (bij navraag bleek dat iedereen er gewoon twee had gekregen, dus waren we weer gerustgesteld). De reünie voor de start was weer gezellig en langzaamaan ging iedereen op pad. Dit keer twee systemen voor de hele dag en, zoals gebruikelijk bij deze rally, GEEN tijdsdruk per traject, maar een totale rijtijd over de dag, die niet straffeloos mocht worden overschreden. Op een of andere manier ging het ochtendtraject redelijk goed. Regelmatig was het HO, STOP en TERUG want het klopt niet, maar alle vallen wisten we te omzeilen. Ook de special bij Opperdoes (niet de aardappel, wel de plaats waar ze naar genoemd zijn) was listig, maar wij ook: dus foutloos.

mwc3

De lunch was geregeld in een kroegje met de goedgekozen naam Het Anker. Het was zoeken naar een plekje voor de auto en oppassen toen je uitstapte, dat je niet gelijk de plomp in werd geblazen, maar de innerlijke mens werd uitstekend verzorgd. De drie kwartier pauze vlogen om en bij het ophalen van de middagkaart hing de uitslag van het ochtendtraject al! Helaas bleek dat wij bovenaan stonden en dat betekent dat je alleen maar naar beneden kan zakken en dat is dan ook gebeurd. Vrij snel na de herstart barstte er een scheldkanonnade naast me los toen we een controle D kregen met doorgaan met 4. Toen pas zagen we de mooi opgestelde val met het keerlusje! En zo volgden er nog 4 waar we met open ogen intuinden zodat we met 5 fouten over de hele dag gefinisht zijn.

We hadden al het gevoel dat het in de middag niet lekker liep en dat lag echt niet aan de uitzetters! De bokken en de geiten moeten nu eenmaal gescheiden en wij waren dus de bok! Als achtste in de sportklasse eindigen met alle bekende cracks aanwezig is natuurlijk helemaal niet slecht, alleen hadden ze die tussenstand niet op moeten hangen! We hebben genoten, heerlijk de auto uitgelaten in een mooi gebied. Discussies over de rit krijg je altijd, maar zoals gebruikelijk, was de organisatie en uitvoering weer prima geregeld: Wegkruisers hulde!

Emile en Maresa Huijsman 

Klik hier voor de volledige uitslag.

mwc2

 


Image