Tulpenrallye 2017

Tulpenrallye 2017

Write a comment


Beste Rallyvrienden

De organisatie van de 64e Tulpenrallye, die van 7 t/m 13 mei 2017 zal worden verreden, is inmiddels in volle gang. De 2016 editie is geëvalueerd en vrijwel geheel afgehandeld. Voor wat betreft de route van de 64e editie hebben wij de etappe-plaatsen vastgelegd en is de route reeds twee maal helemaal gereden. Midden oktober vindt de laatste controle van dit jaar plaats, voordat de sneeuw in de hoger gelegen gebieden gaat vallen. De inschrijving wordt op zaterdag 29 oktober geopend.

Route 64e Tulpenrallye

De 64e editie van de Tulpenrallye zal worden verreden van 7 tot en met 13 mei 2017. De rally gaat van start op maandagmorgen 8 mei in Zuid-Duitsland en de finish is vanzelfsprekend op zaterdag 13 mei bij Grand Hotel 'Huis ter Duin' in Noordwijk. Op zondag 7 mei vindt in Duitsland de laatste documenten-controle plaats. Die avond zal niet alleen de traditionele cocktailparty met alle deelnemers en officials worden gehouden, maar ook een gezamenlijk diner in lokale stijl. De routes voor alle klasses zijn reeds in detail uitgezet, door Jan & Erwin Berkhof. De route-managers zijn bijzonder tevreden met het feit dat de routes dit jaar goed gebalanceerd zijn. De eerste dagen ligt de nadruk op bijzonder fraaie routes om te rijden met prachtige uitzichten, terwijl de meer uitdagende kaartleesroutes met name op de woensdag en donderdag zijn opgenomen. Daarnaast zijn er een aantal regelmatigheidsetappes en een paar leuke tests in de route opgenomen.

64e Tulpenrallye

De Tulpenrallye kent in 2017 opnieuw vier klassses: Expert, Sporting, Touring en Vintage. In vergelijking met de 2016-editie zullen de etappes iets korter zijn zodat de equipes elke dag wat eerder aan de finish zijn en ook op zaterdag is de finish aanzienlijk eerder gepland. De uitzetters besteden dit jaar nog meer aandacht aan het in balans brengen van de route-uitdagingen en het tijdschema. Mede naar aanleiding van een aantal incidenten in de afgelopen editie, zal er dit jaar strenger worden toegezien op het weggedrag van de equipes.
Voor de Touring en Vintage klasse zijn de bepalingen in het reglement omtrent het aandoen van TC’s verruimd.


Inschrijving 64e Tulpenrallye

Inschrijving voor de Tulpenrallye is uitsluitend op invitatie. De uitnodigingen zullen op 28 oktober per mail worden verstuurd. De inschrijving zal worden geopend op zaterdag 29 oktober om 10 uur via www.tulpenrallye.nl. Bij de inschrijving is het ook dit jaar weer mogelijk om de gegevens en foto's van de 2016-editie opnieuw te gebruiken en deze niet opnieuw up te loaden. Tevens kan het voorinschrijfgeld via de website per Ideal worden betaald. Alle equipes hebben tot vrijdag 4 november de tijd om aan alle inschrijfvoorwaarden te voldoen. Daarna zal, deels op basis van loting, worden bepaald welke equipes worden geaccepteerd. De vernieuwde inschrijfprocedure zal in meer detail worden beschreven in de uitnodiging en in het reglement.

Met vriendelijke groet
Committee 64e Tulpenrallye


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast