uur
Verslag van de 10e Happy MidSummer Drive

Verslag van de 10e Happy MidSummer Drive

Zaterdagmorgen 07.15 uur loopt de wekker af. Wel vroeg voor een gepensioneerde.

Maar, het is voor een leuke activiteit namelijk de HMSD uitgezet door Joan. De Xste keer dat wij gaan deelnemen, Dennis, mijn zoon en bestuurder en ik, in de MGB. De Happy Drives, zoals ze worden genoemd, zijn altijd goed voor een spannende dag navigeren en ook de bestuurder komt goed aan zijn trekken. Eerst Dennis ophalen, uiteraard de kleindochters een knuffel geven en dan op naar Wehl. Op een goede locatie een restaurant met voldoende parkeerruimte. Na een kop koffie met krentenwegge om 10.12 gestart voor het eerste traject, een ingetekende lijn met barricades. Twee stuks. Zelfs met 2 barricades heb ik het voor elkaar gekregen om wel goed te construeren, door de tekst heen en na de eerste barricade 2 keer een rondje rijden. Hoe wakker ben je dan als je vergeet om de bestuurder dat ook te laten rijden. Helaas niet gedaan, 2de C gemist. Dom, dom, dom. De lijn volgen was verder niet te ingewikkeld. Wel even de S en de T ophalen. De tweede barricade heeft wat tijd gekost omdat wij van mening waren dat door de tekst “Reigersvoorst” rijden de laatste mogelijkheid was. Dus twee keer tussen de maisvelden door om die, niet bestaande RC op te halen. Jammer, maar helaas. 9 minuten te laat bij de TC.

hak

Traject 2, grensbenadering, een spelletje dat ik meestal redelijk beheers. Maar als je dan niet goed kijkt en/of geen goede instructies geeft dan pak je zo 5 fouten. Bermlijn niet gezien de Z, wel de situatie goed beoordeeld, ter plekke niets mee gedaan de I, groene weg niet gezien (niet zo gek als je een groene marker gebruikt) de Q, een keer niet gemeten de H en het laatste puntje niet gezien, stempel. Het moet mij wel van het hart dat ik vind dat er dit keer wel erg veel stipjes extra waren geplaatst.

Na de voortreffelijk verzorgde lunch, zoals wij zijn gewend bij de Happy Drives, aan traject 3 begonnen, pijlen kortste route. Eindelijk het benodigde ritme te pakken. Jammer dat ik niet de doorsteekjes bij pijl 11 zag en daardoor de foute C oppikte. Door goed op te letten op wegen onder teksten en het begin van de pijlen, zoals bij 9, 18, 20 en 24,was het niet-tegengesteld rijden eigenlijk vrij makkelijk uit te voeren en bleef het bij die ene foute C. Dat wij tijdens dit traject op een hoosbui werden getrakteerd, dat zat niet in de planning. Ik raad mensen met een cabrio wel aan om bij het snel overdekken van de zitplaatsen niet alleen aan de eigen droogte te denken, maar ook aan het verkeer. De kans bestaat dat er ook deelnemers zijn die kunnen blijven rijden. Het scheelde niet veel of wij hadden iemand aangereden, die zonder te kijken de weg opliep. Een tweede niet geplande activiteit vond plaats bij Angerlo. Daar werden wij door politie en verkeersregelaars gestopt, omdat er in een karavaan vrachtauto’s langs kwam met aan boord mensen met een beperking. Die stoet was bijzonder aardig om te zien en was het wachten dus wel waard. TC3 dus 19 minuten te laat binnen, die gelukkig werden geneutraliseerd.

saab

Traject 4, het laatste, was een puntenrit. Kortste route en punten niet vooraf of achteraf gebruiken. Hier was, door goed opletten waar de punten waren geplaatst, foutloos rijden mogelijk (zoals achteraf dus bleek). Maar, ook al meet je goed en kijk je goed uit, dan nog missen wij de stempel X. niet door fout construeren, nee, door de stempelaar niet te zien. Op de een of andere manier lukt het ons altijd een of twee controles op die manier te missen. En nee, dat ligt niet aan te hard rijden, want dat deden wij daar niet. Een foute en een gemiste controle en geen tijd waren het resultaat van de middagsessie.
Na een welkome verfrissing en wat versnaperingen gingen wij met een lekker gevoel naar huis.

Bedankt Joan voor een fijne navigatiedag en een voor Dennis een lekkere rijdag door Achterhoeks dreven (Dennis was helemaal in zijn nopjes). En bedankt controleur, TC bemanningen en bemensing rekenkamer. Zonder jullie geen ritten.

Equipe 12 - Dennis en Fons Wijnberg.

tr6

win sport

Winnaars Sportklasse: Margreet op 't Hof- Jan Voskuil

win tour

Winnaars Tourklasse: Joop de Man - Kees Goossen

 

 

 


Image