uur
BWC | Winst voor Holvoet-Albert!

BWC | Winst voor Holvoet-Albert!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Geen twijfel mogelijk. Dominique Holvoet & Yannick zijn verdiende winnaars van de Belgian Westhoek Classic 2019 - expertcategorie. Ze gingen als leiders van start tijdens de tweede wedstrijddag met een minimale voorsprong van 1 seconde op hun naaste achtervolgers. Ook tijdens die tweede wedstrijddag bleef het een nagelbijtende secondenstrijd en tijdens de 34 km lange regelmatigheidsproef van Surice incasseerde Holvoet-Albert 19 strafseconden. "Buiten onze wil om, want net voor een timing point waar we een verschil konden maken door mijn terreinkennis draaide een vrachtwagen datzelfde wegje in...", verklaarde Yannick Albert tijdens de regroup bij het vroegere circuit van Nijvel.

De Nederlandse equipes Peter Naaktgeboren - Bart den Hartog finishten op een verdiende tweede plaats en Alexander Leurs - Ad van den Werf op een mooie vierde positie, net voor Giel en Arjan van der Palen op de vijfde plaats.

2019 a

Even zag het er naar uit dat Vancraeynest-Desmet richting overwinning gingen rijden maar een fout tijdens de 13de regelmatigheidsproef deed hen 52 strafseconden incasseren. Holvoet-Albert reden een zeer sterke finale waarbij ze slechts 1 strafseconde opliepen tijdens de 3 laatste regelmatigheidsproeven en een reeks time control sections. Ze bereikten het finishpodium in Heestert als uiteindelijke winnaar met een marge van 16 seconden op de Nederlandse formatie Naaktgeboren-Den Hartog, auteurs van een zeer constante wedstrijd. Vancraeynest-Desmet moesten zich tevreden stellen met de derde plaats. Nederlanders Leurs-Van der Werf & Van der Palen-Van der Palen vervolledigen de top 5.

2019 b

Pappijn-D'hoore heer & meester in touringcategorie

Opschudding alom tijdens de ochtendetappe van de tweede wedstrijddag. De versnellingsbak van de Porsche 924 van De Wolf-Cole, derde na de avondetappe op vrijdagavond, liet het afweten. Ook Sanders-Sanders, tweede na etappe 1, moesten stilaan de aansluiting met de top uit handen geven dus leek het er naar uit dat Pappijn-D'hoore konden cruisen richting overwinning. "Cruisen zou ik het niet durven noemen, want de touringklasse mag men niet onderschatten. Ook al kent het roadbook veel minder valstrikken, je dient toch constant alert te zijn", verklaarde de winnaar bij de finish. Het was de Automag.be equipe Coppee-Robert die als tweede aantikten met een achterstand van 39 seconden. Phlypo-Phlypo zijn ook dit jaar opnieuw op het podium te vinden en worden net zoals vorig jaar derde. Vaste BWC-waarden Vanrolleghem-Vanrobaeys finishen als 4de terwijl het Franse team Lermytte-Charlet bij hun eerste deelname meteen beslag leggen op plaats 5.

2019 c

Klik hier voor de volledige uitslag Expertklasse.

Klik hier voor de volledige uitslag Tourklasse.

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image